KRAGT training en Brug KRAGT
KRAGT trainingen

KRAGT training en Brug KRAGT

De letters KRAGT staan voor; Kind, Relatie, Anderen, Globe, Toekomst. ​Deze krachtige KRAGT groepstraining voor kinderen (6 t/m 12 jaar), geeft ze inzicht in het sociaal handelen. Ze leren zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Het verminderd faalangst en onzekerheid. Met verschillende werkvormen wordt de intuïtie van het kind aangesproken en wordt er contact gemaakt met het gevoel en de eigen kracht. Van daaruit kan het kind groeien.

KRAGT training is er voor kinderen die:
• last van faalangst hebben
• zich onbegrepen voelen
• (hoog) gevoelig zijn
• onzeker zijn
• weerbaarder willen worden
• gepest worden of zelf pesten
• veel (negatieve) aandacht vragen
• moeilijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten
• moeite hebben om hun grens aan te geven
• hun eigen kwaliteiten en talenten beter willen leren kennen

In 2020 staan de volgende KRAGT-trainingen alvast op de planning:
 

KRAGT Dinsdagmiddag:
21-01, 28-01, 04-02, 11-02, 18-02-2020 - Locatie St. Hubert

Tijd:
15.00 - 17.00 uur
KRAGT Dinsdagmiddag:
03-03, 10-03, 17-03, 31-03, 07-04-2020 - Locatie St. Hubert
Tijd:
15.00 - 17.00 uur
Brug KRAGT Vrijdagmiddag:
06-03, 13-03, 27-03, 03-04, 10-04-2020 - Locatie Cuijk 
Tijd:
15.00 - 17.00 uur
> KRAGT Donderdagmiddag:
07-05, 14-05, 17-03, 28-05, 04-06, 11-06-2020 - Locatie St. Hubert
Tijd:
15.00 - 17.00 uur
 
• Meer KRAGT-trainingen komen binnenkort online. Ook de aparte Brug KRAGT-training voor brugklassers (to be). Houd deze pagina in de gaten of stuur een mail wanneer je interesse hebt, dan neem ik even contact met je op om je vragen te beantwoorden. Bellen mag uiteraard ook.

KRAGT training
Tijdens deze training leert het kind o.a. hoe ze meer grip kunnen krijgen op hun gedachten, gevoelens en gedrag t.o.v. van zichzelf en de mensen binnen verschillende systemen. Waardoor ze weerbaarder worden! Zelf doen, voelen en ervaren! 
Je kind leert o.a. voor zichzelf opkomen - grenzen aangeven - eigen sterke punten (her)kennen - eigen kwaliteiten beter gebruiken - omgaan met boosheid, gevoeligheid, faalangst. Waardoor het zelfvertrouwen groeit! Zelf doen, voelen en ervaren!

Tijdens een KRAGT training leert het kind zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Ook is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid, hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt! Het kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.
In de training komen onderwerpen aan de orde als: ‘Wat is de invloedsfeer van anderen op jou?’ ‘Hoe geef je je grenzen aan en hoe kun je er toch bij horen zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?’
 
De training is ook een multi-sensorische training. Het is leuk en interessant en door de grote diversiteit in oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt er verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen. De kinderen kunnen dus lekker aan de slag en hoeven zeker niet twee uur stil op hun stoel te zitten.

Brug KRAGT training
Als uitbreiding op de KRAGT-training is er nu ook de Brug KRAGT training! Deze is speciaal voor kinderen uit groep 8 om zich voor te bereiden op de middelbare school. Deze is ook heel leerzaam voor brugklassers die zich nog niet helemaal op hun plek voelen binnen het voortgezet onderwijs.

Als kinderen zichzelf beter kennen, weten waar ze goed in zijn en hun valkuilen kennen, hebben ze een grote voorsprong wanneer ze beginnen op het voortgezet onderwijs. 
Het omgaan met alle veranderingen en het maken van nieuwe vriendschappen gaat makkelijker en deze kinderen voelen zich zelfverzekerder!

In de Brug KRAGT training leer je (naast de vaste elementen) o.a.
• je eigen kwaliteiten en talenten kennen
• hoe je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn binnen de groep
• hoe je nieuwe vrienden maakt
• hoe je faalangst omzet in zelfvertrouwen
• omgaan met ‘toets-stress’
• je eigen leerstijl kennen en weten wat je nodig hebt
• hoe je stevig in je schoenen staat

Binnenkort is meer informatie over deze leuke en leerzame training voor brugklassers terug te vinden op deze site en ga ik data inplannen. Nu al interesse? Laat het me weten.
 

Beide KRAGT trainingen bestaan uit vijf lessen van 2 uur. De kosten voor een complete training bedraagt € 155,- per kind. Dit is inclusief BTW en alle benodigde materialen. Stuur me een mailtje, of bel me wanneer je nieuwsgierig bent geworden of je kind aan wilt melden voor deze weerbaarheidstraining.

De training wordt doorgaans gegeven in de praktijk van Coach op stelten (Sint Hubert) in kleine groepjes van maximaal 6 kinderen. Er is ook een mogelijkheid deze training op de locatie in Cuijk (centrum) te volgen. Aanmelden kan via het contactformulier, bel of stuur een mailtje te sturen naar suzanne@coachopstelten.nl. 

Heb je zelf een groep kinderen die wil deelnemen aan deze training met eigen voorkeur voor dag en tijd? Neem dan contact op om de mogelijkheden voor een training op maat te bespreken. De training kan ook op scholen worden gegeven in groepen van maximaal zestien kinderen. In dit geval wordt er in overleg een ander tarief afgesproken. Klik hier om de flyer over de KRAGT training te bekijken.

Ik ben opgeleid tot gecertificeerd Brug KRAGT/KRAGT trainer. Kijk regelmatig op deze pagina voor nieuw aanbod van de Brug KRAGT en KRAGT trainingen gedurende het schooljaar.

Recencies:
"Mijn dochter is erachter gekomen dat overal thuis wel ‘iets’ is. Dat het nergens perfect is, maar dat dat ook niet hoeft. Iedereen is anders en dat is helemaal oké en dat is juist leuk!
Noortje weet beter hoe ze de regie kan houden over haar eigen ik. Wat ze ook heel waardevol vondt; je praat samen, je lacht samen, je huilt samen en je geeft elkaar complimentjes.
Verder heeft het zichtbaar maken van haar eigen cirkel/hoepeltje om haar heen haar hierbij erg geholpen. Wie laat ik dichtbij komen en wie niet? En hoe groot is mijn cirkel eigenlijk? Te klein? Te groot? Of precies goed? Ze is erachter dat ze daar wel degelijk invloed op heeft. Dat is heel goed voor haar zelfvertrouwen geweest."
Ida, moeder van Noortje (8)