Geboorte in kaart
Geboorte in kaart

Geboorte in kaart

Wanneer jouw kind vastloopt, kan je je als ouder machteloos voelen. Vragen als; Wat wil hij nou? Waarom doet hij dit nou toch? Waarom werkt hij niet gewoon mee? Hij zou het zo veel makkelijker hebben als hij meer durfde... 

Al deze gedachten kunnen je als ouder flink bezig houden. Het is fijn als je als ouder dan de juiste gesprekspartner hebt die bereid is te kijken naar de geboorte van jouw kind. Binnen Coach op stelten heb je nu ook de mogelijkheid om het geboorteverhaal van je kind (of dat van jezelf) in kaart te laten brengen. Geboorte In Kaart, ontwikkeld door professionals Martine Bökkers en Marjella Duiker, is een prachtige methode waarmee inzicht verkregen wordt in het gedrag en de behoefte van je kind. Want neem van mij aan...


Gedrag is altijd logisch!

Maar waar komt dat gedrag en de gevoelens, gedachtes en emoties dan vandaan? Het Geboorteverhaal, laat altijd het verhaal achter het gedrag zien. De o zo gewenste behoefte van het kind. 
Met het gedrag wat een kind laat zien, wil hij (of zij) iets vertellen. Er is een groot verschil tussen naar een kind kijken én een kind echt zien! Hij wil begrepen worden en wil niet eens zo zeer dat het wordt opgelost. Wanneer het gedrag van een kind wordt begrepen, zal het kind zelf zijn best niet meer zo hoeven doen om datgene wat hem (onbewust) zo dwars zit, steeds te profileren.

Het verhaal van zijn start is hierbij zo belangrijk. Wat gebeurde er toen? Hoe ging dat? En het allerbelangrijkste; Welk gemis was er toen voor hem? Welke behoefte is nu zo aanwezig? Wanneer je weet waar de oorsprong ligt, wanneer het gezien en benoemd wordt krijgt het erkenning en wordt een gedragspatroon doorbroken. Wanneer we de behoefte van het kind echt zien, dan gebeurt er het allermooiste: ze knuffelen, komen naar je toe en hun 'vluchtgedrag' of ander overlevingsstrategie die ze toepassen verdwijnt als sneeuw voor de zon. Met als resultaat een kind wat goed in zijn vel zit. 

Vaak krijg ik de vraag of Geboorte In Kaart zweverig is? Welnee joh. Iedereen is toch geboren én heeft zijn verhaal. Zelfs als er weinig tot niets bekend is, is er een geboorteverhaal. Als je nu van mij aanneemt dat jij als baby tijdens de geboorte al volledig bewust was van je omgeving én van jezelf, is het toch heel aannemelijk dat je wilt weten wat je toen hebt meegemaakt?

Dat kan nu ook bij Coach op stelten. Na het afronden van de intensieve GIK training heb ik mezelf de methode helemaal eigen gemaakt en mag ik mezelf een Geboren Professional noemen, zoals dat heet. Ik heb me verdiept in de invloed van conceptie, zwangerschap en geboorte en zet het met hart en ziel in bij coaching en verdere verdieping voor ieder mens die ooit geboren is. 

Wil jij ook de geboorte in kaart laten brengen voor jezelf of die van je zoon of dochter? Wil je daarnaast ook een Behoefte in kaart sessie? Ook dat kan. Neem contact met mij op, ook als je na het lezen van deze pagina nog vragen hebt. Er geldt een speciale prijs wanneer je dit vooraf aan een coachingstraject wil doen. Vraag naar de mogelijkheden.

Buikschildering en Geboorte In Kaart
Ja dat kan ook natuurlijk. Ben je zwanger en wil je je alvast voorbereiden op wat gaat komen? Voor het kindje in je buik. Je kunt bij Coach op stelten ook een bellypaint (buikschildering) laten maken. Daarbij vertel ik je wat je kindje graag wil horen, voor- en na de geboorte. Ik deel mijn inzichten met je als Geboorte In Kaart professional, kindercoach en Opvoeden met LOL-trainer. Een mooie start op wat gaat komen. Ik maak een buikschildering naar keuze voor je om je kindje welkom te heten. 

Recencies:
"Het is fijn om naderhand nog terug te kunnen lezen wat we tijdens die avond besproken hebben.
Ik denk dat ik dat er nog weer even bij ga pakken als ik ergens tegen aan loop, even terug naar de basis, even terug naar hoe was dat ook al weer. Ik weet nu dat het ijzersterke fundament er altijd zal zijn, ook wanneer er zich moeilijke momenten voordoen."
Moeder van Jasper (10 jaar)

"Uit de Geboorte In Kaart sessie komt duidelijk naar voren hoe ik in elkaar zit en waarom het zo is/was. En uiteindelijk heel fijn om al door de jaren heen te ervaren; ik mag en kan zelf de keuze maken om bepaalde patronen te doorbreken of juist voort te zetten. Ik heb er veel van opgestoken en zou het een ander ook zeer zeker gunnen om dit te mogen doen!"
Linda, 47 jaar


Bron: Geboorte In Kaart