Over Kindercoach Suzanne

Over Kindercoach Suzanne

Mijn naam is Suzanne, sommigen noemen me Suus en dat mag. Ik ben trotse moeder van drie pubers en woon met mijn gezin in het mooie Brabantse dorp Wanroij.
Na heel wat jaren in een creatieve wereld gewerkt te hebben, heb ik in 2014 de 'switch' gemaakt naar het creatief coachen van kinderen en volwassenen. Creativiteit is heel belangrijk voor me en zit in mij verweven. Voor mij natuurlijke logische tool die ik vaak inzet tijdens coaching. Het opent een deurtje naar je onbewuste. Vandaaruit komen we er al gaande achter wat er speelt en kunnen we een nieuwe weg creëren. 
Na mijn opleiding tot kindercoach heb ik nog diverse aanvullende trainingen gevolgd om de kinderen groepsgewijs en ook ouders en volwassen te kunnen begeleiden op de route die ze nemen. Ik heb een holistische kijk en sta zonder oordeel open voor wat zich aandient. Elk gedrag is zo logisch als je inzicht hebt in hoe alles met elkaar samenhangt. Zwangerschap, geboorte, de start van een kind, wat je onderweg voor je kiezen krijgt en het familiesysteem waar je altijd deel vanuit maakt... het zijn belangrijke factoren in de ontwikkeling van het kind. Van elk mens.

Doordat ik vanuit verschillende invalshoeken 'kijk' naar een situatie, kijk ik verder dan alleen het gedrag wat iemand laat zien. En zie ik ze ook écht! Elk mens wil geliefd, gehoord en gezien worden. Jij ook! 
Waarom is het kind zo boos, vindt hij regels zo lastig, is het terughoudend of zelf verlegen of verdrietig. Het kind wil met zijn gedrag iets laten zien. Aan jou, aan ons. Hun belevingswereld, wijsheid en uitspraken zijn zo puur. Recht uit het hart en dat raakt me. Ook de struggle die ouders of volwassenen soms ervaren. Ik loop graag een stukje mee in de opvoeding. Niet omdat ik weet hoe het moet, maar omdat ik ze wil laten zien hoe mooi de wereld is. Ik gun ze rust, balans en vooral ook weer wat plezier in hun leven. 

Als creatief coach maak ik gebruik van verschillende creatieve werkvormen om de hulpvraag aan te pakken. Dit doe ik zowel in mijn praktijkruimte als lekker buiten in de natuur. Door deze manier van werken kan het kind zijn eigen kracht (her)ontdekken en een volgende stap maken in de ontwikkeling. Het stukje onbewust, bewust maken. Ik heb regelmatig een walk&talk met volwassenen om in een gesprek te luisteren naar waar ze tegenaan lopen. Van daaruit hebben ze handvaten om thuis mee aan de slag te kunnen.

Wat ik doe, doe ik met voelbare passie en plezier. Mijn kwaliteiten zijn mijn rust, mijn oprechte interesse in het kind en een gezonde dosis humor. Met mijn creatieve ‘out-of-the-box’ denken en empathisch vermogen kan ik situaties vanuit perspectief overzien, aanvoelen en hierdoor goed aansluiten bij de ander. Ik kan verbinden op een onbewuste laag en verbanden leggen. Kinderen en ouders inspireren, motiveren en in beweging krijgen. We gaan samen op ontdekkingsreis!

Vanuit eigen ervaring schrijf ik regelmatig blogs. Op Instagram en Facebook kun je ook terug lezen wat ik zoal meemaak of doe in de praktijk. Als creatieve duizendpoot zie je hier ook mijn (soms noodzakelijke) creatieve uitspattingen in de vorm van een (art journal) illustratie of schilderij. 

Ik heb als creatief coach een samenwerkingsverband met Praktijk voor Kind en Gezin: Kijk Op! in Wilbertoord. Ook mag ik mijn kennis en vaardigheden inzetten binnen Paramedisch Kind en Jeugd Centrum Cuijk.
Ik ben ontzettend blij met deze manier van werken, waarbij we ieder met onze eigen specialisaties nog beter in staat zijn om alle kinderen (ouders en volwassenen) een stukje verder op weg te helpen.

Naast 1-op-1 begeleiding als creatief (kinder)coach kun je hier het aanbod van Coach op stelten terug vinden. Enkele recensies staan hieronder vermeld.