Over Kindercoach Suzanne
de coach op stelten

Over Kindercoach Suzanne

Mijn naam is voluit Suzanne, maar je mag me ook gewoon Suus noemen. Ik ben trotse moeder van drie pubers en woon met mijn gezin in Sint Hubert. Na heel wat jaren in de grafische wereld gewerkt te hebben, heb ik een mind-switch gemaakt en met mijn hart voor de opleiding tot kindercoach gekozen. Ik wilde meer voor kinderen kunnen betekenen. Elk kind die het nodig heeft een stukje op weg helpen. Daarbij kijk ik verder dan alleen het gedrag wat hij of zij laat zien.
Hun belevingswereld, wijsheid en uitspraken zijn zo puur. Ze zijn nieuwsgierig, lief, leuk, grappig, behulpzaam, gevoelig… noem maar op! Mooi om samen met het kind al die kwaliteiten in zichzelf naar boven te halen en daarmee aan de slag te gaan.
 
Als kindercoach maak ik gebruik van verschillende creatieve werkvormen om de hulpvraag aan te pakken. Dit doe ik zowel in mijn praktijkruimte als lekker buiten in de natuur. Door deze manier van werken kan het kind zijn eigen kracht (her)ontdekken en een volgende stap maken in de ontwikkeling.

Wat ik doe, doe ik met voelbare passie en plezier. Mijn kwaliteiten zijn mijn rust, mijn oprechte interesse in het kind en een gezonde dosis humor. Met mijn creatieve ‘out-of-the-box’ denken en empathisch vermogen kan ik situaties vanuit perspectief overzien, aanvoelen en hierdoor goed aansluiten bij ouder en kind. Alles is mogelijk in een sfeer waarin het kind zich veilig voelt. We gaan samen op ontdekkingsreis en de boel op stelten zetten!
Verder vind ik het leuk om vanuit eigen ervaring blogs te schrijven. Deze vind je samen met mogelijk andere interessante onderwerpen terug onder het kopje blog. 

Ik heb als kindercoach een samenwerkingsverband met Praktijk voor Kind en Gezin: Kijk Op! in Wilbertoord. Ook met Paramedisch Kind en Jeugd Centrum Cuijk (PMC Cuijk) werk ik samen. Hier kun je me vinden voor zowel 1-op-1 begeleiding als kindercoach of in de rol van KRAGT trainer, waarbij ik krachtige weerbaarheidstrainingen geef voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Ik begeleid ook ouders en binnen de praktijk geef ik ook met de training Opvoeden met LOL, een speciale training voor ouders die wat meer plezier in het opvoeden willen ervaren. Ook kan ik met ouders de geboorte (van hun kind) in kaart brengen. Een belangrijk eerste stukje van het leven. Wanneer je snapt waar het vandaan komt, kunnen er ineens heel veel puzzelstukjes op de juiste plek vallen en zul je zien dat gedrag altijd logisch is. En zul je zien dat alles onderling verbonden is met elkaar.

Ik ben ontzettend blij met deze manier van werken, ook het samenwerken waarbij we ieder met onze eigen specialisaties nog beter in staat om alle kinderen (en hun ouders) een stukje verder op weg te helpen. Enkele recensies staan hieronder vermeld.