Over Kindercoach Suzanne
over mij

Over Kindercoach Suzanne

Mijn naam is voluit Suzanne, maar ik luister ook naar Suus. Ik ben trotse moeder van drie pubers en woon met mijn gezin in Sint Hubert. Na heel wat jaren in een creatieve wereld gewerkt te hebben, heb ik in 2014 definitief een mind-switch gemaakt en met mijn hart voor de opleiding tot kindercoach gekozen. Aansluitend heb ik nog diverse trainingen gevolgd om de kinderen groepsgewijs en ook de ouders hierin beter te kunnen begeleiden. Ook in bijvoorbeeld het o zo belangrijke allereerste stukje van het leven van een kind heb ik me gaandeweg verdiept en verder in laten bijscholen. Zodat ik nog meer voor het kind en hun ouder(s) kan betekenen. Daarbij kijken naar hoe de start van een kind is geweest en welke behoeftes hierbij gelden is een waardevolle aanvulling op een traject. Op die manier kan je verder kijken dan alleen het gedrag wat hij (of zij) laat zien. Ik kan het kind nu nog een stukje beter en verder op weg helpen doordat ik ze helemaal, écht zie.

Waarom is het kind zo boos, vindt hij regels zo lastig, is het terughoudend of zelf verlegen of verdrietig. Het kind wil met zijn gedrag iets laten zien. Hun belevingswereld, wijsheid en uitspraken zijn zo puur. Recht uit het hart en dat raakt me. Ze zijn nieuwsgierig, lief, leuk, grappig, behulpzaam maar ook gevoelig… Waar komt het vandaan? Vaak kun je er niet de vinger op leggen maar is het eigenlijk zo logisch. Mooi om samen met het kind de (hulp)vraag die zich aandient met dat inzicht, zijn kwaliteiten en talenten in zichzelf naar boven halen en mee aan de slag te gaan. ​ 
Als kindercoach maak ik gebruik van verschillende creatieve werkvormen om de hulpvraag aan te pakken. Dit doe ik zowel in mijn praktijkruimte als lekker buiten in de natuur. Door deze manier van werken kan het kind zijn eigen kracht (her)ontdekken en een volgende stap maken in de ontwikkeling. Het stukje onbewust, bewust maken. Wanneer het gezien mag worden kan het een plekje vinden en rust krijgen. 

Wat ik doe, doe ik met voelbare passie en plezier. Mijn kwaliteiten zijn mijn rust, mijn oprechte interesse in het kind en een gezonde dosis humor. Met mijn creatieve ‘out-of-the-box’ denken en empathisch vermogen kan ik situaties vanuit perspectief overzien, aanvoelen en hierdoor goed aansluiten bij ouder en kind. Ik kan verbinden op een onbewuste laag en verbanden leggen. Kinderen en ouders inspireren, motiveren en in beweging krijgen. Alles is mogelijk in een sfeer waarin het kind zich veilig voelt. We gaan samen op ontdekkingsreis en de boel op stelten zetten!

Verder vind ik het leuk om vanuit eigen ervaring blogs te schrijven en nieuwtjes te melden. Deze vind je samen met mogelijk andere interessante onderwerpen terug onder het kopje blog. Op Instagram en Facebook kun je onder andere ook lezen wat ik zoal tegen kom of doe in de praktijk. Kinderen maken soms zulke mooie creaties en ook dat zie je daar terug. Oh en als creatieve duizendpoot ben ik me ook steeds meer op het illustreren aan het richten. Ontzettend leuke en soms noodzakelijke creatieve uitspattingen worden op papier en schildersdoek gevangen. Het kinderboek 'Het verhaal van de Droomdeurtjes' met illustraties van Elfje Puck en Draakje Jinn is inmiddels uitgebracht en te bestellen.

Ik heb als kindercoach een samenwerkingsverband met Praktijk voor Kind en Gezin: Kijk Op! in Wilbertoord. Ook met Paramedisch Kind en Jeugd Centrum Cuijk (PMC Cuijk) werk ik samen. Hier kun je me vinden voor zowel 1-op-1 begeleiding als kindercoach of in de rol van KRAGT trainer, waarbij ik krachtige weerbaarheidstrainingen geef voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Ik begeleid ook ouders en binnen de praktijk geef ik ook met de training Opvoeden met LOL, een speciale training voor ouders die wat meer plezier in het opvoeden willen ervaren. Ook kan ik met ouders de geboorte (van hun kind) in kaart brengen. Een belangrijk eerste stukje van het leven. Wanneer je snapt waar het vandaan komt, kunnen er ineens heel veel puzzelstukjes op de juiste plek vallen en zul je zien dat gedrag altijd logisch is. En zul je zien dat alles onderling verbonden is met elkaar.

Ik ben ontzettend blij met deze manier van werken, ook het samenwerken waarbij we ieder met onze eigen specialisaties nog beter in staat zijn om alle kinderen (en hun ouders) een stukje verder op weg te helpen. Enkele recensies staan hieronder vermeld.