Blog
Blogs en nieuws

Wat een beetje aandacht kan doen

Vrijdag 31 juli 2020
Toen we ruim 6 jaar geleden verhuisde kon ik mijn planten niet kwijt in onze tijdelijke woning (lees een compleet gezin in een woonunit van 10x3m) Hoe dan?!?
 
Sindsdien stond er (ook toen het huis eenmaal klaar was) slechts 1x per jaar een kerstboom en zo nu een dan een bosje bloemen op tafel of plantje kruiden op het aanrecht.
 
Nu wilde ik ein-de-lijk wel weer eens wat groen in huis. Mijn dochter wees op ‘De Groene Kneusjes Box’ van plantje.nl met dit als omschrijving; “De kamerplanten uit deze box hebben wellicht een schoonheidsfoutje, zijn van wat mindere kwaliteit of gewoon een beetje kneuzig. Maar wat zou het toch sneu zijn als zij geen tweede kans kregen!”
 
Ik las de tekst en heb meteen besteld. Zit toch een beetje in me dat ik uitdagingen (ook deze) niet uit de weg ga en als van nature aandacht wil schenken aan hen die het lastig hebben of onbedoeld een stempel ‘lastig’ krijgen.
 
Dat zie ik in mijn werk ook terug. Zij die absoluut géén kneusjes zijn, maar juíst intelligente gevoelige kinderen en volwassenen die de wereld om hun heen soms alleen een beetje als overweldigend ervaren. Ik heb er een zwak voor, voor al die unieke wezens die zo prachtig zijn. Die met hun gedrag zo goed verwoorden wat er in hen speelt. Waar we zo veel van kunnen leren. Als we het zien! En zij die zichzelf soms best nog wat meer mogen laten zien.
 
Wat betreft de kamerplanten... Ik haalde eerder deze week bij mijn ouders al enkele uit de kluiten gewassen kamerplanten op. Misschien waren dit ooit wel de plantjes die daar destijds ‘tijdelijk’ een onderkomen kregen... en wat een beetje aandacht al niet doet. Wauw!
 
En vandaag kreeg ik er dan deze nieuwe lichting bij. Ik kan vooruit! Nu alleen nog bloempotten inslaan en elk plantje een eigen plekje. Eerst mogen ze nog even samen bijkomen van de reis met de pakketbezorger. Ze zullen op een dag als vandaag ook wel dorst hebben. Ik ga mijn uiterste best doen ze te laten ‘groeien’. Eens kijken hoe het na al die jaren met mijn ‘groene vingers’ gesteld is!

‘Wat is er met jouw aandacht gegroeid?'

#coachopstelten #creatiefcoach #coach #kindercoach #groenevingers #alleswatjeaandachtgeeftgroeit #kamerplanten #welkom #groenewereld