Blog
Blogs en nieuws

Vitamine Zee - Kerstvakantie

Dinsdag 29 december 2020
‘Vitamine Zee’

Heerlijke dagen aan zee gehad. Mijn favoriete plek! Er even tussen uit en Kerst even anders dan anders vieren met het gezin. Er was niets te doen, zo’n beetje alles was op slot en tegelijkertijd was er alles. En ja, er was ook regen en storm, dat ook. Maar zelfs dan is Domburg mooi en geef je je over aan datgene waar je geen invloed op hebt. Een beetje zoals het leven zelf.

Een van mijn dromen is een huisje aan zee te hebben. Ongemerkt kijk ik soms stiekem ook of er een huisje te koop staat en kan me daar dan helemaal in verliezen. Water en de zee vind ik een mooie metafoor voor hetgeen we niet kunnen doorgronden. Als ik aan zee ben, de zee alleen al zie, voel ik mijn hoofd leeg raken. Tegelijkertijd is het zoiets machtigs en groots dat je het niet kunt bevatten. Het is zowel bevrijdend als intimiderend. 

Tussen de buien door heel veel gewandeld en gezien. De gekste idee├źn die spontaan ontstaan en worden gedaan. Soms is juist de natuur, de zee en de zee aan tijd omdat je niets anders kunt doen alles wat nodig is. Even opladen. En ontladen. Geen afleiding van anderen, klusjes of werk wat nog gedaan moet worden. Gewoon even niks, geen plan en aandacht voor elkaar. De omgeving, een warm huisje, de verhalen, het lekkere eten, een film, spelletjes, een drankje en vooral de tijd. In het nu.
In het ritme van de golven. De steeds veranderende luchten. Adem in - Adem uit.