Blog
Blogs en nieuws

Open dag en 10-jarig jubileum Praktijk Kijk Op!

Zondag 29 september 2019
Praktijk Kijk Op opende op zaterdag 28 september haar deuren i.v.m. het 10-jarig bestaan van de praktijk. Genodigden, belangstellenden, dorpsgenoten, familie en vrienden mochten een kijkje komen nemen in Praktijk Kijk Op! van Thea van den Heuvel op de Tipweg in Wilbertoord. 
Thea opende samen met ons deze bijzondere dag. Aan haar zijde ook nog een aantal eregasten, waaronder haar allereerste cliëntje, (nu inmiddels 20 jaar), die na het dankwoordje van Thea  het lint door mocht knippen, waarmee de dag officieel van start ging. 

Tijdens de voorbereidingen waren wij: Thea van Kijk Op!, Mieke van PMT Mieke en Suus van Coach op stelten, het er al samen over eens. Het moest en zou een feest worden vóór de kinderen. 
En een feest was het! Excuses aan alle ouders die dachten even te komen kijken en hun kinderen niet meer mee naar huis kregen. Want wat hadden de kinderen het leuk! Ze straalden allemaal. En wij werden getrakteerd op hun vrolijke blije gezichten, prachtige tekeningen, knutsels of lieve woorden.
De kinderen hadden bij binnenkomst 2 muntjes gekregen waarmee ze konden kiezen uit 3 leuke workshops. Naast krachtstenen maken, wijze uiltjes knutselen en rupsjes kleien was er ook nog een speurtocht in de bloementuin. Hierbij konden ze een gouden sleutel verdienen. Er waren suikerspinnen die omgedoopt werden tot blauwe suikerwolkjes, heerlijke broodjes met een warme snack of de kinderen konden zich vakkundig laten schminken door Angela van Bijvanjanssen. De Ranjakabouter voorzag de kinderen van (veel) gratis drinken en op het springkussen was het volle bak. De gratis complimentjes werden bij de complimenten kraam uitgedeeld door 2 lieve dames en door de kinderen en de ouders zelf. Een en al liefde. Zo leuk! 
En wat zijn we verwend! Met lieve woorden, ontzettend mooie complimenten, prachtige gesprekken met belangstellenden en natuurlijk nog de gulle giften voor Stichting Lotta die we mochten ontvangen. Binnenkort meer over het bedrag wat we op mochten halen, we zijn nog aan het tellen... Dankjewel allemaal! De complete opbrengst van deze dag komt ten goede van deze bijzondere klas voor kinderen met meervoudige beperkingen binnen het reguliere onderwijs. Daar wil Praktijk Kijk Op! graag een steentje aan bijdragen. 

Kortom. Wat hebben we genoten van al die overweldigende lieve reacties. We zijn er nog een beetje beduusd van en bij het lezen van de kaartjes werd er af en toe zelfs een traantje weggepinkt. Wat hebben wij een prachtig beroep en wat zijn wij toch ontzettend dankbaar dat al deze kinderen en hun ouders de weg naar de praktijk hebben gevonden. Dankbaar, een beetje moe maar ontzettend voldaan gaan we op naar de volgende mijlpaal. Dankjewel voor deze mooi, ontzettend mooie dag.