Blog
Blogs en nieuws

Hoe maak jij je kind wakker?

Maandag 29 juni 2020

“Hoe maak jij je kind wakker?”

Een belangrijk moment dat allereerste moment in de ochtend. Zeker ook voor je kind. Je hebt als ouder namelijk veel invloed op zijn gemoedstoestand zo aan het begin van de dag. 

Hoe ziet dat allereerste moment er bij jullie uit? Is dat rustig, met een kus of een knuffel? Of is er meteen actie en ben je gewend je kind wakker te schudden om daarna hupsakee meteen de gordijnen open te gooien?

Wist je dat hij de dag beter kan starten wanneer je hem even begroet en echt ziet. Een liefdevolle begroeting zorgt er ook voor dat hij goed in zijn vel en opgeladen de dag kan starten. Het zet de toon voor de rest van de dag. Bovendien zal een kind wat in de ochtend echt gezien is zich ook beter kunnen concentreren op school. 

Elk kind (en eigenlijk elk mens) heeft een diepe behoefte om zich gehoord, gezien en geliefd te voelen. Niet zo gek dat je kind zo net na het wakker worden zich wil verbinden met jou als ouder.

En wist je dat de manier waarop je jouw kind ’s ochtends verwelkomt, alles te maken heeft met hoe hij ooit net na zijn geboorte begroet werd? Onbewust is een kind nog altijd bezig zijn (gemiste) behoefte van toen in te willigen…

Op de foto zie je een stukje van de poster van Geboorte In Kaart, met de 5 belangrijkste hechtingsmomenten gedurende de dag. De eerste 3 minuten na het wakker worden is er een van. Hoe klein of groot je kinderen ook zijn. (Illustratie @something.ilse)

Nu je dit allemaal weet ben ik eens benieuwd…

“Hoe maak jij je kind morgenvroeg wakker?”

Meer info over het aanbod van Coach op stelten zie hier. 

#coachopstelten #jegeboorteinkaart #creatiefcoach #kindercoach #coach #wakeup #goedemorgen #wakkerworden #sssstttt