Blog
Blogs en nieuws

Puppy bij Coach op stelten

Zondag 28 april 2019
Jaaaah... Zo leuk! Op de Facebookpagina van Coach op stelten had ik het al aangekondigd. We krijgen 'gezinsuitbreiding'. Wees niet bang, deze blaft, vertelde ik er bij. Het kooikermannetje kwam wat eerder bij ons wonen als verwacht waardoor we nog geen naam hadden. Help! 
Jullie dachten massaal met ons mee, nadat ik de vraag stelde of jullie misschien een naam voor onze nieuwe huisgenoot hadden.

Het kiezen van de uiteindelijke naam was nog een hele ‘bevalling’ want allemaal hadden ze zo hun eigen favoriet. Ik deed nog een poging om de jongensnaam die we na de geboorte van onze jongste dochter nog ‘over’ hadden in te brengen, maar tevergeefs. Zo leuk om al die namen van jullie honden te lezen!
Ik geloof dat we ze allemaal ook even hardop hebben geroepen hoe dat dan klinkt haha. Ik noem er een paar: Buurman, Buddy, Bento, Flip, Fred, Blixem, Storm, Max, Dex, Puck, Jip, Pepper, Pip, Noodles, Joep, Guus, Teun, Spot, Vlekkie, Rico, Coach, Brent, Banjer, Spike, Diesel, Snuf, Cooper, Jochem, Jinn, Puckie, Musta, Tahra, Senna, Sahbi, Blacky, Dobbie, Siri, Pluis, Janus, Moes, Blaf, Sep, Sammie en dan hadden mijn kinderen zelf ook allemaal zo hun voorkeur. Loek, Bobbie, Billy, Baloe, DJ, Dotje, Ollie, Bounty, Sunny, Pablo en Boele maakte de keuze nog wat moeilijker. 

Dankjewel voor alle input die jullie gaven voor een leuke hondennaam. Zondagochtend 9.00 uur hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en is het Moos geworden.
Of het huis puppyproef is zullen we snel genoeg merken. Naast de vele voordelen en het positieve effect van een huisdier binnen het gezin (en geloof me dat zijn er echt heel veel), wordt het ook een opgeruimd huis! Waar ik afgelopen jaren mijn best deed om mijn kinderen in te laten zien dat ik rondslingerde spullen niet zo heel erg fijn vindt, zorgt de komst van deze pup er voor (en dat zonder vragen!!!), dat nieuwe schoenen ineens veilig opgeborgen worden in de schoenenkast, poort en deuren automatisch worden gesloten en hangen jassen ineens áán de kapstok. Top! 
Onze Moos. Een kooikermannetje van 8-9 weken die nog geen idee heeft waar hij terecht is gekomen. 
En ook al raden mensen het af, mijn jongste dochter vindt gewoon dat ze bij hem moet slapen vannacht. “Je laat je baby toch ook niet de allereerste nacht alleen slapen”, zegt ze wijs. 
Mijn kids zijn er ontzettend blij mee, wij allemaal. De eerste selfies met Moos zijn al gemaakt en ze hebben zelfs al een Instagram account voor hem aangemaakt! Het moet niet gekker worden. Moos is meer dan welkom hier. Hij mag er zijn en gezien worden. Wie weet zet ik hem uiteindelijk ook nog wel bij coaching in. Dat zou leuk zijn, maar we zullen zien. Moos = Moos. 
We gaan hem in ieder geval overladen met liefde en knuffels, zodat ie zich snel thuis gaat voelen. Beschuit met blauwe muisjes voor vandaag!