Blog
Blogs en nieuws

Schrikkeldag

Zaterdag 29 februari 2020
“Het is niet jouw taak om van mij te houden... dat is mijn taak”
-Byron Katie-

Vandaag met mijn lieve dochter (16) naar de stad geweest. We hadden geen specifiek doel, we hadden geen plan, we hadden geen haast. We hadden wel zin om te gaan. Dus gingen we naar Den Bosch en met de trein vonden we wel zo relaxed.

We hadden niets te vieren, maar trakteerden onszelf op een heerlijke Bosche bol. Gewoon zomaar. Zo maar een dag. Een extra dag dit jaar. Een schrikkeldag!

Waar ik eerder altijd vooraf een plan klaar wilde hebben en het liefst controle wilde hebben op de bestemming. Waar ik eerder de perfecte moeder wilde zijn die er op aan drong iets leuks met haar dochter te willen doen. Waar ik eerder perse binnen de afgesproken tijd mijn wensenlijstje en dat van de ander afgevinkt wilde hebben. Waar ik eerder ook wel iets terugverwachte van de inspanningen van onze dagje samen. Al was het maar een knuffel of een ‘dankjewel’ voor de leuke dag... die dan ook leuk moest zijn. Waar ik eerder vooral heel veel moest van mezelf en daarmee ook de ander.

Waar ik eerder dat allemaal had...
Had ik dat nu helemaal niet.

Geen plan. Geen verwachtingen. Geen moeten. Geen afspraken. Geen to-buy lijstje. Ik plande behalve de dag vrij, helemaal niks en liet ik het allemaal los... we zien wel.
En wat denk je? Het werd een heerlijke ‘lichte’ dag. Ondanks de regen en de windvlagen. Wij zagen de zonnestraaltjes tussen de buien door en genoten er volop van. Van alles wat niet gepland was en mocht ontstaan.

In een winkel met sieraden vertelde ze me dat ze een mooi armbandje had gezien. Een setje ‘mother & daughter’ armbandjes. Twee hartjes die precies in elkaar passen. Die wilde ze heel graag. Voor ons. #oneforyou #oneforme  
En ik weet het, het is niet haar taak om van me te houden en me die bevestiging te geven. Dat mag ik zelf doen. Toch voelde het wel als een liefdevol extraatje als het zo mag ontstaan. Bovenop die toch al mooie dag die we samen hadden. Zonder verwachtingen een verschrikkelijk mooie schrikkeldag!
.
#coachopstelten #kindercoach #moeder #alleenmaarliefde #motherdaughter #onvoorwaardelijkeliefde #unconditionallove #loslatenenzienwatontstaat