Blog
Blogs en nieuws

Inspiratiebron

Woensdag 29 januari 2020
Hervé Tullet is een van mijn grote inspiratiebronnen!

Deze Franse kunstenaar, performer en illustrator maakt en doet zulk mooi werk. Ik vind het prachtig om te zien wat hij allemaal creëert en met welke projecten hij bezig is. Hoe hij grote en kleine mensen inspireert, motiveert en in beweging krijgt. Hij geeft de wereld weer wat kleur.
Hij laat kinderen vaak op speelse wijze kennismaken met de (primaire) kleuren, vormen en richtingen. Laat kleine kunstenaars ontwaken en helpt ze buiten de lijntjes te denken en stappen. Hij laat ze vooral ‘zelluf’ doen en daarmee hun zelfvertrouwen groeien.

Door deze manier van werken en doen, spreek je het onbewuste deel in jezelf of dat van het kind aan. Je krijgt meer inzicht in wat er van binnen leeft en speelt. Ook een prachtige manier om buiten kaders te leren denken, buiten de lijntjes te kleuren en dingen of gebeurtenissen een plek te geven. De reden waarom er eigenlijk altijd wel creativiteit zit in de coaching en trainingen die ik geef. Dat hoeft niet altijd in verf, dat kan ook met een krijtje op de tegelvloer. Het visueel maken, het plaatje bij datgene wat je woorden wil geven is zo krachtig voor kinderen.

Hij schreef zo’n 80 boeken, het boek ‘Een boek’ is bijvoorbeeld ontzettend leuk boek voor jonge kinderen. En het spel ‘Tekenen maar’ gebruik ik vaak in coaching. Zijn website is echt de moeite waard. Er staan prachtige filmpjes van de talloze workshops die hij geeft. En ook al is de site en subtitling in het Frans... de foto’s en beelden zeggen alles. 
Wie of wat inspireert jou?

Voor inspiratie kijk op: www.herve-tullet.com

#coachopstelten #kinderkunst #intuitiefcreatief #hervetullet #creativekids #inspiratie