Blog
Blogs en nieuws

Leven vanuit je hart

Zondag 27 oktober 2019

'Leven vanuit je hart’ Hoe doe jij dat? 
Ik luister steeds vaker naar wat mijn hart me ingeeft. Belangrijk want mijn hart (ook de jouwe) geeft me inzicht in wat ik nu écht wil en belangrijk vindt. En dat kan dus iets anders zijn dan wat anderen vinden. Het hart weet als geen ander wat wáár is en goed voelt. Waar het voor klopt.

Het begint met het zien, (h)erkennen en voelen van je behoeften. Ik heb geleerd dat wanneer ik er aan toegeef, de mooiste dingen kunnen ontstaan. Echt! De wisselwerking tussen geven en ook weer mogen ontvangen... 
Moeilijk? Nee hoor. Gewoon doen! Het is niet iets wat je in één dag leert. Stapje voor stapje. Luister hierbij naar wat je hart je ingeeft.

Een van de manieren om al een beetje vanuit je hart te gaan leven is door je te verbinden met de ander. Doe bijvoorbeeld een week lang een geheime goede daad. Dat kan van alles zijn; geef een extra complimentje, ruim de vaatwasser in (of uit), haal koffie voor je collega of geef je mooiste lach aan een toevallige passant op straat... Be creative! Doe gewoon iets liefs zonder dat je iets terug verwacht. Doe waar jij blij van wordt en doe er meer van... Met heel je hart. En zie wat er op die manier al mag ontstaan...