Blog
Blogs en nieuws

Heart-Journaling: Everyone is an artist

Vrijdag 27 maart 2020
Every child is an artist.
The problem is how to remainan artist once we grow up.

Pablo Picasso

Wat jullie zien zijn enkele illustraties uit mijn Heart-Journal boekje. Ik liet ze zien in het filmpje op social media. Elk boekje heeft 80 bladzijdes, althans de boekjes die favoriet zijn bij mij. Het maakt eigenlijk niet uit of het een boekje is of slechts losse bladen. het zijn blanco pagina's, klaar om gevuld te worden met jouw inspiratie, jouw ontdekkingen, inzichten, dankbaarheid, maar vooral ook jouw creativiteit. 

Binnenkort laat ik je in korte mini workshops zien hoe je dat doet. Het vullen van die lege blanco pagina's. Dan neem ik je mee op ontdekkingsreis! 
Ik ga je laten zien dat iedereen het in zich heeft. Everyone is an artist. Zelfs jij!

Ikzelf heb zo veel van geleerd van het Heart-Journaling. Eigenlijk maakt het niet uit hoe je het noemt. En met welke materialen je werkt. Iedereen heeft zo zijn eigen manier, met materialen wat hij of zij prettig vindt om mee te werken. Ik kan je vertellen wat ik het liefste gebruik wanneer ik in mijn boekje teken, verf. Hoe ik het doe en wat het mij gebracht heeft.
Het is mijn speeltuin voor gedachten en gevoelens en het heeft me heel veel inzicht gegeven. Het heeft het onbewuste in me naar boven gebracht, dingen waarvan ik niet wist dat ik ze in me had. Het heeft de Mrs.Perfect en Excuus-Suus in stoelen achter in de bus kunnen zetten, waardoor ik mijn reis kon vervolgen. Mijn pad. Gewoon door los te laten. 

Het geeft mijn hoofd even rust en werkt ontspannend als ik dagen heb waarop het wat hectisch en drukker is. Het heeft bij mij mijn creativiteit opnieuw aangewakkerd en ideeën gebracht en deze heb ik meteen op een mooie manier vastgelegd. En eigenlijk gaat het daar niet eens om. Hoe mooi het is. Want je doet het voor jezelf. Niet voor de ander. Het is voor jou.
Door zelf te laten zien wat het voor mij betekend heeft, kan ik mogelijk anderen inspireren, motiveren en activeren. Mensen groot en klein.

Ik begin klein, ik begin bij de kinderen, die nog zo puur en onbezonnen zijn. Heerlijk. Zij die nog durven, die nog buiten de lijntjes mogen kleuren van zichzelf of van de ander. Zij die misschien ook nog een nieuw blaadje durven vragen in de klas, wanneer er gevraagd om slechts één mooie tekening. Zij die nog niet bang zijn om vies te worden. Of zij die durven los te laten en zich over durven te geven aan gevoel. Zij die een lege pagina nog durven te vullen. Die beginnen, die starten. Of durven zij dat al niet meer? Ojee. Dan is het zeker de moeite waard om inzicht te krijgen in hoe ze dat kunnen veranderen, hoe ze weer meer terug kunnen naar het kind wat ze mogen zijn. Dat ze leren dat wanneer ze hun hoofd af en toe uit zetten er ontzettend mooie dingen kunnen ontstaan. Ze leren zichzelf kennen, wie ze echt zijn, wat zij zijn, wat zij wileln. Dat ze zien dat ze door die inzichten nog veel harder groeien en nog meer leren dan alleen maar met het hoofd.

In de hoop dat hun ouders, of volwassenen hun voorbeeld zullen volgen. Want jee, het is onvoorstelbaar, wat zij ons nog kunnen leren. Met het gedrag wat ze laten zien. Hoe zij de spiegels zijn voor onzelf.

Ik begin klein, maar dat is ook voor groot. De simpele lessen zijn tevens grote lessen voor hun ouders. Het komt, ik draag het nog even bij me. Het mag nog groeien. Dat heb ik zo al in mijn eigen Heart-Journal beschreven. Daar waar ik ongelimiteerd mag denken en fantaseren. Daar waar ik dromen mag hebben en gevoelens van me af mag schrijven. En eerlijk gezegd, denk ik... beter gezegd, voel ik... dat het niet bij dromen blijft. Want dat heb ik er van geleerd. Alles wat groot is begon ooit klein. Dit is nog maar het begin. Heart-Journal by Suus. Stay tuned!

Op welke manier geef jij je hoofd even pauze?

Stay tuned. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Coach op stelten. Bovenaan elke pagina op deze site heb je die mogelijkheid. 

#coachopstelten #kindercoach #winactie #heartjournal #artjournal#datboekismijnspeeltuin #schildersdoekvoorgedachtenengevoelens#uitjehoofd #experimenteren #persoonlijkdagboek