Blog
Blogs en nieuws

Kids Gym Actief en Coach op stelten

Zondag 27 januari 2019

Steeds vaker wordt er (dreigend) overgewicht geconstateerd bij kinderen. Kinderen met overgewicht bewegen vaak niet gemakkelijk en daardoor is aansluiting bij een sportclub moeilijker. Je wil ze wel graag helpen met afvallen, maar omdat ze nog in de groei zijn is het niet verstandig ze op een streng dieet te zetten. Naast het eetpatroon van je kind is het ook belangrijk om het bewegingspatroon van je kind aan te pakken en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Fysiotherapie Cuijk Centrum heeft daarom een uniek programma ontwikkeld voor kinderen met overgewicht: Kids Gym Actief. De (sport-/kinder-) fysiotherapeut, diëtiste én kindercoach zijn hierin nauw betrokken. Het Kids Gym Actief programma is afgestemd op de problemen en mogelijkheden van het kind.

Als kindercoach van PMC Cuijk bespreek ik de rol van het kind en de rol van de ouder/verzorger binnen het gezin. Het is van belang dat de leefregels en adviezen die gegeven worden ook in de thuissituatie toegepast worden.
Het kind krijgt inzicht in eigen kwaliteiten en eigen kunnen en hoe deze ingezet kunnen worden om doelen te behalen. Voor de ouder/verzorger komt er ook inzicht in de patronen binnen het gezin en worden handvatten aangereikt wanneer nodig. Zo zorgt deelname aan een Kids Gym Actief programma niet alleen voor stabilisatie of vermindering van het het gewicht, maar ook op gedragsverandering.

Meer informatie kun je vinden op fysiotherapiecuijk.nl en pmc-cuijk.nl, bel met 0485 - 313 205 of stuur een mail naar info@fysiotherapiecuijk.nl. Kids Gym Actief is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

De flyer over Kids Gym Actief vind je ook hieronder.