Blog
Blogs en nieuws

Starten met schelpen en zand

Maandag 26 augustus 2019
Tijdens mijn vakantie aan de Franse kust maakte ik dagelijks een wandelingetje door de branding. Op blote voeten door de zee lopen en de golven die uitnodigend met mijn voeten speelde. Ik vond het telkens weer een heerlijk begin van de dag om daar in alle rust en vroegte door het water te banjeren.
 
En als je dat zo een paar weekjes doet dan vind je werkelijk prachtige dingen. Elke dag vond ik wel weer een bijzonder steentje, een schelp of zag ik een stukje glas liggen, wat door de lichtval van de zon mijn aandacht trok. Echt. Ze liggen daar zo voor het oprapen. Niet een hetzelfde, allemaal verschillend en uniek. Grote schelpen met ribbels. Steentjes in alle vormen en maten; breekbaar, plat, klein, glanzend, ruw, glad. Zelfs gepolijste stukjes glas en porselein lagen op het strand tentoongespreid. Na een lange reis door de zee daar afgeleverd. 
 
En allemaal hadden wel iets bijzonders. Iets in ze, maakte dat ze mijn aandacht trokken en dat ik ze opraapte. Ze mochten in mijn broekzak, mee naar de camping, mee naar huis.
Prachtige ‘souvenirtjes’ voor de kinderen die ik coach. Eén steentje vond ik heel speciaal. Voor mij daar neergelegd leek het wel. Die is voor mij. 

Nu het nieuwe schooljaar weer een weekje bezig is en kinderen en ouders weer langzaam hun ritme oppakken staan er deze week ook weer echt de sessies met de kinderen gepland. Ik heb ze gemist. Ik ben benieuwd naar de verhalen. Naar hoe de dagen zonder klok (en school) zijn gegaan. Wat ze hebben beleefd, hoe het ze is vergaan. Wat brachten zij mee of lieten ze juist daar. Welke vondsten deden zij. En waarin zijn ze gegroeid… 

Een schaal met steentjes, schelpen en stukjes glas staat voor ze klaar. Ze mogen er eentje uitzoeken, die ene speciale mag mee naar huis. Ze zijn met veel liefde geselecteerd. En zijn allemaal uniek, net zoals zij...
May they always have shells in their pockets and sand in their shoes!