Blog
Blogs en nieuws

Ben jij ook een alleengeboren tweeling?

Dinsdag 26 januari 2021
Tijdens een opleidingdag voor de opleiding tot Kindercoach viel het eerste kwartje. In de les familieopstellingen zette ik met playmobilpoppetjes mijn gezin van herkomst op tafel. Ik keek naar de tafelopstelling of het zo voor mijn gevoel klopte. Ik twijfelde, ontbrak er nog iets? Ik kon er de vinger niet op leggen. De docent maakte me er subtiel op attent: 'Volgens mij ontbreekt er hier nog iets', zei hij.

Ik keek hem verschrikt aan en barstte spontaan in tranen uit. Als een klein kind zat ik daar te snikken. Waar het verdriet vandaan kwam? Ik had werkelijk geen idee. Iets werd er door zijn woorden aangeraakt en vanuit het niets was het er ineens. Het had er altijd al gezeten en kreeg eindelijk erkenning door die ene zin.

Meteen naar de lijst met kenmerken >> Alleengeboren tweeling.

Mijn medestudenten begrepen de tranen niet direct en keken de docent vragend aan. 'Je kunt haar niet zo laten zitten, wat is er aan de hand? Hij zei niet veel, verzekerde me dat ik de antwoorden in mijn zoektocht wel zou vinden en adviseerde me een boek te lezen. Ik kon alleen maar denken; Hij heeft gelijk, hier ontbreekt nog iets. Nog iemand. Iemand die nog erkenning wil voor zijn bestaan. And so the adventure begins...

Dit was mijn eerste kennismaking met mijn ongeboren tweelinghelft. Ik had een broer weet ik nu en heb hem een naam gegeven.

Misschien ben jij of is je kind ook niet alleen gestart. En zoek je antwoorden of werd je er attent op gemaakt. Ik heb antwoorden gaandeweg gevonden en me er in verdiept. Ik leer overigens nog elke dag. Ik kan je helpen wanneer er een vermoeden van een alleengeboren tweeling (of meerling) is. Ik kan je inzichten geven waardoor je jezelf (en/of je kind) beter begrijpt. Ik geef je de ruimte om zelf dingen te gaan ontdekken of handvaten wanneer je het liever niet alleen doet. Heel begrijpelijk ook.

De meest opvallende kenmerken heb ik hieronder alvast voor je vermeld. Je kan de lijst downloaden en eens kijken wat in jouw geval van toepassing is. Kruis maar aan.

De fysieke kenmerken zijn natuurlijk de echte bewijzen, dat je ook echt een alleen geboren tweeling bent. Vaak hebben we die bewijzen niet en ook helemaal niet nodig om het te weten. Diep van binnen weet je namelijk allang hoe het zit. Je was er immers zelf bij! Zelfs wanneer het nog in een heel vroeg stadium is geweest heb je dat verdriet opgeslagen in je geheugen en kan het heel traumatisch zijn geweest. Je kunt er met je hoofd niet bij, maar je lijf helpt je wel herinneren. Dat zit hem in allerlei gedragingen en kenmerken. De overige kenmerken in de lijst zijn gewoontes en gedragingen waar vrijwel alle alleengeboren tweelingen zichzelf in herkennen. Vraag ook eens aan mensen in je directe omgeving of ze je bijvoorbeeld een perfectionist vinden. Vaak vinden we dat vanuit ons eigen perspectief enórm meevallen ;) Er zullen ook mensen zijn die dit gewoon een gekke lijst vinden, dat mag ook, maar zij voelen en weten niet wat jij voelt.

Herken jij je in heel veel kenmerken, maar weet je niet zeker of je een alleengeboren tweeling bent? Neem contact met me op! We kunnen dan in een sessie kijken wat we allemaal kunnen ontdekken. Zodat je met inzicht en al wat wijzer aan jouw ontdekkingstocht kunt beginnen. 

Je vindt de lijst hieronder.