Blog
Blogs en nieuws

Coach op stelten wenst je fijne feestdagen

Donderdag 20 december 2018

Happy 2019

De laatste dagen van december en daarmee ook dit jaar tikken weg. De feestdagen staan voor de deur. Nog even en het is voor Coach op stelten ook een beetje kerstvakantie. Vanavond nog een allerlaatste inloopavond van dit jaar en morgen nog een dagje overleg.
Wat was het een mooi jaar. Ik heb nieuwe kennis en inzichten op mogen doen. Persoonlijke ontwikkeling is een levenslang proces, I know. Daarnaast diploma's behaald, deuren geopend, opleidingen gestart, samenwerkingen aangegaan, eigen grenzen opgezocht, mooie reizen mogen maken en lieve mensen ontmoet.

Naast al deze nieuwe mensen die ik leerde kennen mocht ik ook nieuwe kinderen en hun ouders begroeten die hun weg naar de praktijk hebben gevonden. Kinderen die ik 1-op-1 mocht coachen bij mij in de praktijk, bij praktijk Kijk Op! in Wilbertoord en als kindercoach bij PMC in Cuijk. Kinderen die ik een aantal weken op rij tijdens de KRAGT-training mocht verwelkomen en zag groeien of de kinderen die zich in grote getalen hadden ingeschreven voor de kennismakingsworkshops van Sjors Creatief. Wat ben ik ze daar allemaal ontzettend dankbaar voor.

Kinderen die ik zag creëren tijdens het 'intuïtief schilderen' en vol trots met hun eigen unieke creatie naar huis zag gaan. Ontzettend leuk om te zien dat ze in 2 uurtjes tijd met (onbekende) leeftijdsgenootjes al zo'n mooie verbinding met elkaar kunnen maken, daar kunnen wij volwassenen nog wat van leren. Een grote glimlach ook wanneer ze me 'kunstenares' noemde of me vertelde op wie ze verliefd waren, waarop de rest van de groep echoode 'Suus, ik ben ook verliefd'. Wat mooi dat dat kan.
En dan nog mijn eigen kinderen. Die natuurlijk ook allemaal hun eigen keuzes en hobbeltjes in opgroeien ervaren. Ideale graadmeters en echte kunstenaars in het voorhouden van die spiegel, waar ik in mag kijken en waar ik van mag leren. Met steeds meer een eigen mening en ontwikkeling van hun eigen persoontje hou ik ontzettend veel van deze schatten. 

Ik kijk dus met een meer dan tevreden gevoel terug op afgelopen jaar. Ja nu al, 11 dagen voor het vuurwerk en het aftellen. We tellen de dagen, de uren en uiteindelijk de laatste seconden voor zich weer een nieuw jaar aandient. 2019. Een jaar waarin ik ook weer kinderen mag ontmoeten en stukjes met ze mee mag lopen in hun ontwikkeling. Kinderen die meetellen en gehoord willen worden. Sommigen doen dat nog wat onhandig en luidruchtig, dat je al snel denkt ho-ho-ho, waar gaat dat heen. Anderen hebben de rem er te veel op en laten de arreslee liever in hun eigen tempo rijden in laten hun eigen versie van Jinglebells horen.
Ze zijn allemaal anders, allemaal uniek. Maar hoe ze zich ook laten horen, ze mogen er zijn.

Coach op stelten wenst deze kinderen en hun ouders alle goeds voor het nieuwe jaar. Dat het een mooi, liefdevol en kleurrijk 2019 mag worden. Met hele warme feestdagen en naast heel veel goeds ook heel veel moed. Moed om de allereerste stap te zetten of de dappere stappen die ze gezet hebben voort te (blijven) zetten. Met een beetje hulp lukt het ze wel.

Dankjewel en we zien elkaar weer in het nieuwe jaar. En ik hoop dat Kerstmis en het nieuwe jaar weer net zo speciaal en uniek zullen zijn als jullie. Op naar een Happy 2019
Liefs Suus xxx