Blog
Blogs en nieuws

Gratis downloads van de kindercoach

Maandag 20 augustus 2018
Wat heb jij op je boterham?
In regio zuid zijn de basisscholen vandaag weer van start gegaan! Opgetogen kinderen nemen een kijkje in het klaslokaal en maken kennis met de nieuwe juf of meester. Of schudden de hand van die van vorig jaar, dat kan natuurlijk ook. Ook Coach op stelten verruilt haar teenslippers voor schoenen en gaat aan de slag.

Niet voor iedereen is zo'n eerste schooldag een feestje. Het kost kinderen (en ouders vaak ook) de nodige moeite om weer in het ritme te komen na zo'n 6 weken zonder klok. Al die nieuwe prikkels, de drukte. Help! De hele dag naar school zonder papa of mama. De start van een nieuw schooljaar betekent automatisch ook verandering in de groepsvorming van de klas. Hoe gaat het kind zich gedragen in zijn nieuwe rol, welke plek neem hij in en hoe voelt hij zich daarbij? Wat is de invloedsfeer van anderen op hem of haar en hoe gaat het kind zijn grenzen aangeven? Ze mogen naast de lesstof weer zo veel leren dit schooljaar. 
Dat is even wennen. Waarom dan niet ook verwennen? Bijvoorbeeld in de vorm van een klein berichtje in de lunchtrommel van je kind. Gewoon om te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Ben je nu niet zo creatief als de moeder op de eerste foto laat zien, heb je geen inspiratie of vind je het gewoon makkelijker iets te kunnen printen? Goed nieuws! Coach op stelten heeft speciaal voor jullie een gratis download klaargezet. Je vindt hem onderaan deze blog in een printvriendelijke zwart/wit versie. Ter inspiratie of om ze oneindig vaak te printen en verstoppen in de lunchtrommel van je kind. Of die van je partner? Leef je uit! Print, schrijf, kleur en verras ze maar!

Wat zou jij graag op een briefje willen lezen? Heb je nog tips voor leuke teksten dan hoor ik dat graag. Neem ik die in een volgende ronde mee. Ik wens jullie allemaal een goede start en een lekkere belegde boterham toe dit nieuwe schooljaar. Eentje die bereid is met liefde...