Blog
Blogs en nieuws

Liefdestalen

Zondag 19 juli 2020
‘Wanneer werd jij blij verrast door je kind(eren)? En. Op welke manier vertel jij zelf dat je van ze houdt?’

Ik stond vandaag bij de Blokker bij de kassa te wachten, toen mijn dochter belde.
‘Mama? Kom je even naar ons toe? Wij staan bij dat ene kraampje helemaal aan het einde van de straat’, zei ze me.
‘Oké, tot zo. Even afrekenen en dan kom ik naar jullie toe’, zei ik haar.
 
Het kraampje was klein, maar hing vol leuke vriendschapsbandjes en andere hebbedingetjes.
‘Jij mag er eentje van ons uitzoeken’, vertelden mijn dochters. ‘Omdat we je zo lief vinden, zei de een. En omdat de 5e gratis is’, zei de ander.
Wat ontzettend lief, dacht ik en keek ze liefdevol aan.
Ze hadden ook al een idee welk armbandje ik dan misschien wel leuk zou vinden.
 
‘Wat een lieve dochters heb ik toch’, zei ik een beetje overdonderd en zeker ook trots tegen de verkoopster.
‘Lieve dochters hebben vaak ook een hele lieve moeder’, zei de verkoopster en ze gaf me een knipoog.
Wat ontzettend lief, dacht ik weer.
 
Ze droeg haar donkere haren in een vlecht en er stak een rode bloem in. Haar verschijning was als die van een engel, gekleed in rood met wit en zelf behangen met de mooiste armbandjes en enkelbandje met kleine belletjes. Ze straalde een en al goedheid uit.
 
Ik ging voor het armbandje met de felblauwe kraaltjes, de keuze van mijn meiden.
De verkoopster knoopte het bandje om mijn pols en ik keek er dankbaar naar. Mijn dochters hadden er elk zelf twee uitgezocht.
 
‘Mam kun je even voorschieten?’
 
In de oudertraining Opvoeden met LOL die binnen praktijk Kijk op! en Coach op stelten wordt gegeven hebben we het o.a. over ‘de vijf talen van de liefde’ (Gary Chapman). Hoe laat jij je kind zien dat je van hem of haar houdt. En andersom. Het zit in hele kleine dingetjes en kan voor elk kind weer ander zijn.
 
Wil je ook eens meedoen met deze 5-wekelijkse live training om weer wat LOL, balans, kracht, ruimte, plezier en liefde in je gezin te ervaren? Kijk bij de pagina aanbod wanneer de eerstvolgende binnen de praktijk gepland staat.

#coachopstelten #creatiefcoach #kindercoach #devijftalenvandeliefde #dankbaarheid #opvoedenmetlol #oudertraining #lotsoflove