Blog
Blogs en nieuws

Je gezicht als canvas

Zondag 19 januari 2020
Oeps! Tekenen is leuk.

Zo stonden ze zo’n 10 jaar geleden voor mijn neus. De oudste en de middelste... creatief onderzoeken zat er bij deze twee al vroeg in. Op het moment dat ik het zag was ik wel even iets minder blij, maar dat maakte snel plaats voor een enorme lachbui... Can’t resist so much sweetness!

Er zijn maar weinig kinderen die echt helemaal niet van tekenen houden. Er komt meestal vanzelf een leeftijdsfase dat ze er plezier in krijgen. Tekenen kan natuurlijk op heel veel manieren... denk daarbij verder dan de doos met potloden en stiften...
Voor mijzelf als kind was het vanaf dat ik een potlood vast kon houden een manier om grip te krijgen op de wereld om me heen. Mijn manier van vertellen ook (wat ik vroeger best moeilijk vond als verlegen meisje).
Diezelfde creativiteit helpt me ook vandaag de dag nog om dingen inzichtelijk te maken en te creëren #artismytherapy
Ik zet het ook vaak in bij coaching omdat het zo krachtig is. Een stukje onbewust, bewust maken.

Tekenen is ook goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en oog-hand- coördinatie. Bovendien krijgt je kind door tekenen alle ruimte om zijn creativiteit te uiten, te spelen met fantasie en grip op alles wat om hem heen gebeurd. Hun waarnemingsvermogen wordt er enorm door gestimuleerd en veel kinderen kunnen er hun gevoelens in kwijt.
Dus... Reageer met interesse en enthousiasme op de creaties die je kind maakt. Weet dat het onderdeel is van zijn of haar ontwikkeling en dat soms nodig is. Zelfs als ze hun gezicht als canvas willen gebruiken...

Waar heb jij wel eens mee getekend? En wat was het canvas?

#coachopstelten #kleurrijk #kinderkunst #probeerdanmaareensniettelachen #throwbacktime #zelfvertrouwen #broerenzus