Blog
Blogs en nieuws

Regel van Drie

Vrijdag 18 oktober 2019

De Regel van Drie. 3... een magisch getal wat vaker dan we ons doen beseffen in allerlei vormen en uitingen te herkennen is. Als je er op gaat letten...

“De Regel van Drie appelleert aan onze oerinstincten. Het is allemaal terug te voeren op de manier hoe onze hersenen informatie verwerken. Van nature is de mens geprogrammeerd om informatie te verwerken via instinctieve patroonherkenning. Om effectief te communiceren moet het patroon zo klein mogelijk zijn. En wat is het kleinste getal dat nodig is om een patroon te maken? Drie. En daarin ligt de kracht. In wat voor toepassing ook, in de kern gebruikt de Regel van Drie altijd hetzelfde simpele patroon om complexe ideeën effectief te communiceren. Het patroon werkt omdat het beknopt is. Memorabel. Krachtig.”

Wat dacht je bijvoorbeeld van 'Veni, Vidi, Vici', de slogan 'Just Do It', en 'De drie biggetjes'... je snapt het al... Ik ga er niet meer noemen haha.
Vandaag pas ik de Regel Van Drie toe op mijn eigen eindeloze lange To Do lijst. Ik doe drie dingen, vink ze af en maak weer een nieuwe lijst. Voor mij werkt het perfect. Al het goede komt immers in drieën ;)

Welke 3 dingen ga jij als eerste afvinken vandaag?