Blog

Pas dan gaat het goed met mij

Maandag 18 maart 2024
ALS HET GOED GAAT MET MIJN KIND, GAAT HET OOK GOED MET MIJ.

Misschien herken je dit wel, dat je tegen een vriendin zegt: “Als de mensen om me heen tevreden zijn, dan ben ik ook tevreden hoor!” Of hoor je jezelf zeggen; “Wanneer het goed gaat met mijn kind, dan gaat het ook goed met mij!” Ik zei dat ook. Ik dacht dat ook.
En natuurlijk is het heel erg fijn wanneer het lekker gaat met de loved ones om je heen. Maar het is minstens zo belangrijk dat het ook goed gaat met jou.

Als creatieveling denk ik vaak in beelden en zie om bovenstaand te verduidelijken een theepot voor me. Wanneer je je eerst richt op hoe het met de ander gaat, raakt deze theepot leeg.
Wij vrouwen hebben de neiging om de behoeften en/of verwachtingen van anderen voorop te stellen. Met liefde, schieten we vaak onbewust meteen in de oplosmodus. We maken tijd! Hiermee zetten we onszelf vaak op een tweede plek (of helemaal achteraan). We geven veel. Te veel.

Je aandacht schenken aan de ander en er helemaal voor de ander zijn is mooi en nobel, maar op die manier loop je, zonder dat je het in de gaten hebt, voorbij aan de meest waardevolle persoon die dit hele ‘circus’ draaiende kan houden. Jij!
En ja, ik weet het, dat kan soms best egoïstisch voelen, wanneer je kiest voor jezelf. Maar het is nodig er voor te zorgen dat er wat meer overblijft dan een klein koud bodempje thee (terwijl alle andere kopjes eromheen tot aan de rand toe gevuld zijn).

Hoe je dat doet? Binnenkort start ik met een online training waarin ik je op een simpele en leuke manier leer tijd voor jezelf te nemen. Een beetje me-time, of eigenlijk tea-time. Zodat het weer wat kleurrijker en leuker wordt, zelfs wanneer het even tegenzit. Hou de socials van @ladyteaspoon.nl en @coachopstelten.nl dus goed in de gaten.

Weet je wanneer het overigens écht dringend tijd is om wat meer tea-time in te bouwen? Als je er eigenlijk van overtuigd bent dat je daar hélémaal geen tijd voor hebt :)

#ladyteaspoon #coachopstelten #theejemee #teatime #opladen #aandachtschenken #stiritup #cupofpositivitea #notselfishbutnescesarry #ahuginacup