Blog
Blogs en nieuws

Uit je hoofd op papier

Maandag 17 februari 2020
‘Ideeën kunnen op elk moment overal vandaan komen. Het probleem met in gedachten schrijven is dat de inkt heel snel vervaagt’ - Rolf Smith

Gedachten uit je hoofd op papier zetten geeft je heel veel inzichten.
In mijn boeken vindt je dan ook in de kantlijn woorden, krabbels, tekeningetjes, hersenspinsel. Ik heb altijd een notitieboekje bij me vol bevindingen in steno handschrift of ik zet gedachten om naar beeld in een tekenboekje. Ik schrijf heel veel of maak het visueel. Elke dag een paar minuten en dat levert me waardevolle inzichten, ideeën en doorbraken op die ik anders gemist zou hebben.
Ook mijn coachees in de praktijk krijgen van mij een eigen boekje als ze dit willen. Zonder lijntjes, want gedachten zijn niet altijd binnen de lijntjes te vangen. Ik hou juist van out-of-the-box denken en nodig ze uit dat ook te doen. Gewoon door midden op de pagina te beginnen. Met een stip, hun naam, een tekening... Om daarmee ruimte in te nemen in het boekje. In hun boekje. Ruimte in te nemen in de wereld. Hun wereld. Gewoon door te beginnen. Potlood. Pen. Stift. Krijt. Verf. Zet een stip en zie wat er ontstaat. Aan woorden. Aan krabbels. Aan tekeningen. Aan inzichten. Aan ideeën. Aan dankbaarheid. Aan doorbraken.

Het begint allemaal met een punt. It all starts with a dot.

Pak pen en papier en noteer:
‘Welk idee zit er nu in je hoofd wat je absoluut nog op papier moet zetten?’

#coachopstelten #notetomyself #dankbaarheid #journaling #ideeenfabriek #dagboek #visueelmeteenpenseel #uitjehoofd