Blog
Blogs en nieuws

De aantrekkelijke Volle Maan

Maandag 17 januari 2022
Vanmorgen zag ik hem direct toen door mijn poort de ochtend in stapte. Daar boven in de donkere lucht stond ie te schitteren. De volle maan. De maan heeft een enorme aantrekkingskracht op mij en altijd al iets magisch gehad.

Gaandeweg leerde ik de maan kennen. Als ik ‘s nachts weer eens niet kon slapen, als ik merkte dat mijn emoties met me aan de haal gingen. Eerder begreep ik nooit hoe het kon dat ik soms ineens onrustig was of juist wat drukker. Hoe het dan even minder of dat het juist heel goed ging. Deze onverklaarbare gevoelens kan ik met de kennis die ik nu heb koppelen aan de stand van de maan. 

Ook jij of je kind kan vandaag last hebben van die mooie maan. Je kunt dit terug zien in drukker gedrag, chaotischer zijn of sneller huilen of boos worden. Het lijkt wel of alles uitvergroot wordt. Ook slechter slapen of niet in slaap kunnen komen horen daarbij. Grote kans dus dat je niet topfit uit bed bent gestapt. Als je last hebt van misselijkheid of hoofdpijn dan kan dat ook daarmee te maken hebben. En dan wordt vandaag ook nog eens bestempeld als Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar en beleef je het daardoor mogelijk allemaal nog even wat heftiger ;)

Hoewel het ritme van de maan van invloed is op ieder mens, merk je het wat eerder als je hooggevoelig bent. En met name vrouwen zijn er gevoelig voor. Als je weet dat de maan invloed heeft op oceanen, en eb en vloed kan veroorzaken met zijn aantrekkingskracht dan is het niet zo gek dat de maan ook invloed op ons heeft. Wij mensen bestaan grotendeels uit water en met Volle Maan is de aantrekkingskracht het grootst. 


Energie

De Volle Maan heeft op iedereen weer een andere uitwerking. En al kun je hierdoor misschien slecht in slaap komen, je kunt je desondanks ook heel energiek en creatief voelen. Doordat de maanenergie je bewustzijn en intuïtie verhoogt geeft dat je veel helderheid en heeft de maan invloed op je dromen. Zo werd ik al om half 6 wakker deze ochtend met een hoofd vol ideeën en inzichten en heb ik dat meteen op papier gezet. Ook is het rond deze fase een goed moment om zaken te doen of een contract af te sluiten. Tijd dus om te oogsten! Nu is het de tijd om je creatieve plannen tot leven te laten komen. Alles zwelt en wil uitbarsten in overvloed en feestvreugde.

Dus als jij een volgende keer ligt te woelen of je kind kan de slaap maar niet vatten, let er dan maar eens op wanneer dit gebeurd en wat de stand van de maan is. Grote kans dat dit telkens een paar dagen voor of een paar dagen na Volle Maan is. Let wel, elke volle maan heeft weer een andere uitwerking omdat de maan en de zon telkens net een beetje anders staan. Elke volle maan heeft zo zijn eigen betekenis en eigen unieke energie. Volg het ritme van de maan en maak er gebruik van.

De eerstvolgende volle maan is op 16 februari 2020, 17:59.

#coachopstelten #atelieropstelten #kindercoach #coach #vollemaan #creativiteit #magischemaan #slaapkindjeslaap #aantrekkelijk #loveyoutothemoonandback