Blog
Blogs en nieuws

Perfectionisme en Patty Perfect

Dinsdag 16 juni 2020

Meet Patty Perfect! 

Deze innerlijke criticus... en wel een hele sterke persoonlijkheid... genaamd Patty Perfect, behoord tot het reisgezelschap van een leuke tiener die ik vanmiddag in mijn praktijk had. 

Elke dag geeft ze richting aan datgene wat er gepland staat. Elke dag zeurt ze, klaagt ze en moppert ze er op los. En ze is absoluut niet aardig en ook nog eens streng. Heel streng. Ze keurt het niet gauw goed wat deze lieve meid doet en ziet vooral wat ‘fout’ gaat. Daarmee legt ze de lat ontzettend hoog en is het onmogelijk voor dit meisje om te zien hoe leuk ze eigenlijk is. 

Vandaag maakten we kennis met Patty. En eigenlijk wilden we ze liever helemaal niet mee laten reizen. Dat gezeur de hele dag werkt nou niet bepaald motiverend. Maar ze krijgt nog een kans. We dagen haar de komende weken uit tijdens de ontdekkingsreis die we samen hebben uitgezet hebben. Om gewoon wat lekkerder in haar vel te komen. .
Ze mag mee, ze heeft immers in het verleden ook haar dienst bewezen, maar we zetten d’r wel op de achterbank. En dus mag ze dit keer niet aan het stuur zitten en vertellen welke richting we opgaan. Ze mag zich er niet mee bemoeien en dat vindt Patty moeilijk. Ontzettend moeilijk.
Want jazeker... we gaan leuke dingen doen, buiten de lijntjes kleuren, fouten maken maar ook heel veel leren. We gaan ontdekken wie er allemaal nog meer met haar meereist. En Patty? Die moet gewoon heel even haar mond houden. 

En je mag anders zijn Patty. Gewoon jezelf is al heel erg leuk. Echt. It’s oké to be different, cause baby ‘So Am I’ (Ava Max)
 
Wil je weten wat ik voor je kan doen? Bel me dan voor een afspraak of vul het contactformulier in.
 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Coach op stelten via de link op de homepage. En geef een dikke duim op social media via Instagram of Facebook. I like it!