Blog
Blogs en nieuws

Zeg het met een hartje

Maandag 16 maart 2020

Dit is Nola. Ik plaatse een filmpje op social media. Mijn dochter Ellin legde uit hoe je heel eenvoudig een hartje kon vouwen. Deze mooie meid had namelijk een vraag voor mijn dochter Ellin. 

“We vinden de werkjes een klein beetje moeilijk voor ons. Heb je misschien ook een leuke tip voor ons om mee aan de slag te gaan?”

Ellin liet ons daarop zien hoe je een hartje vouwt. Ze riep anderen op om ook hartjes te maken. 
Om te laten zien hoe blij we zijn met alle helden van ons land. Eigenlijk maakt het niet eens zo veel uit wie het doet of op welke manier. Het gaat om het gebaar. Als het maar een hartje is. Groot of klein. Gevouwen, geschilderd of getimmerd. Ze gaf daarmee een kleine opdracht voor de kinderen die nu thuis zitten. Of hun ouders. 

Mijn dochter riep de mensen op om het hartje (of liever een hart) zichtbaar op te hangen. Het is ook haar wens om de hartjes te verspreiden. Dat er meer kinderen zijn die dit willen doen. Zodat er daarmee een dankbaar gebaar zou ontstaan voor de mensen die nu met hun zogeheten vitale beroep een enorme bijdrage leveren in de strijd tegen Corona. Zij die elke dag langs de huizen rijden op weg naar hun werk of tijdens het werk. Dat we ze hiermee maar heel veel liefde en een hart onder de riem mogen sturen voor het prachtige en uiterst noodzakelijke werk wat ze verrichten.  Om al die lieve mensen te laten weten hoe onmisbaar ze eigenlijk zijn. Dat er overal hartjes verschijnen zodat er een positieve golf door het dorp, de stad, het land heen wordt verspreid. Eentje die het Corona virus zal overstijgen. 
 

En wat deed Nola? Ze is meteen aan de slag gegaan. En kijk toch eens hoe HAR(D)T ze gewerkt heeft! Ze maakte heeeel veeeel hartjes in alle kleuren van de regenboog. Eentje om thuis voor het raam te hangen en alle andere hartjes maakte ze voor haar opa’s en oma’s die ze nu vanwege het coronavirus even tijdelijk niet kan bezoeken. 

Laat deze lieve boodschap van Nola en Ellin de inspiratie zijn voor vandaag. Maak het zelf ook zichtbaar op welke manier dan ook en laat de hartjes maar vertellen. Hoe dankbaar we zijn voor hen die zo belangrijk en nodig zijn in de strijd tegen Corona. En natuurlijk ook wat hartjes voor alle lieve opa’s en oma’s die hun kleinkinderen nu ook een beetje moeten missen. 

Aan de slag dus maar. En wat je nog meer kan doen? 
•Mijd bijeenkomsten 
•Blijf thuis
•Houd afstand
Want ‘Social Distancing’ helpt echt!

Wat is jouw intentie van vandaag? Laat het iets moois zijn.

Dankjewel voor de leuke foto Gabby.

#coachopstelten #kindercoach #corona #socialdistancing #stayathome#flattenthecurve #hartonderderiem #payitforward #doityourself #ellin#nola #origamiartist #inspiration