Blog
Blogs en nieuws

Work-out for mama

Zondag 16 februari 2020
Ik schrob en dweil de keukenvloer. Als ik het sopje laat weglopen in de wasbak in de achterbouw verzucht ik: ‘Jee, dit lijkt wel een workout’

Mijn zoon kijkt even op wanneer ik dat zeg. Vanuit de werkkamer waar hij van achter zijn PS4 flink aan het oogsten is in zijn Farming-Simulator-land.
‘Mam. Als dit een work-out voor je is... Dan moet je dat vooral vaker doen. Geloof mij... het kan geen kwaad!’

Ik zie de grijns op zijn gezicht. Op zijn bijna 15-jarige pubergezicht. Vanmiddag vieren we alvast zijn verjaardag.

Ik kan wat zeggen over de manier van reageren. Ik kan boos worden of hem een koekje van eigen deeg geven en hem vragen of hij überhaupt wel weet wat een ‘workout’ is... heel flauw...
Ik glimlach en schud een keer met mijn hoofd. Hij bedoelt het niet verkeerd. Hij is wat aan het dollen. He’s still learning.
Ik geef hem een knuffel, een kus op zijn wang. ‘Kun je wel... je arme moeder’, zeg ik zachtjes. ‘Ja mam. Sorry. Kijk. Welke koe zal ik kopen?’
‘Uh’

Ze bedoelen het niet verkeerd. Ze doen hun best. Als ik een geel ‘Slippery when wet’ bordje had mogen plaatsten op de nog natte gedweilde vloer dan zou er bij de mijne zeker ‘Pas op pubers in huis’ op staan.

Trap er niet in. Glij niet uit. Vlieg niet uit de bocht. Laat je niet verleiden tot een boze reactie. Ze moeten nog leren.

Haal een keer diep adem en blaas liefde uit. Haal uit met het machtigste krachtigste wapen wat je bezit... Onvoorwaardelijke liefde... Een knuffel kus of lieve woorden doet wonderen!
En terwijl we ‘s middags met het bezoek alvast een lang-zal-hij-leven voor hem zingen wanneer hij de kaarsjes uitblaast op zijn taart... dan wens ik stiekem met hem mee. Dat hij naast al het geluk van de wereld vooral ook zo mag blijven. Gewoon zoals ie is. Met al zijn kwaliteiten en talenten, zijn gemopper en geklier... met zijn nukken... en zijn humor. De finetuning komt wel.

En jee... 15!!! Let me love you a little more before you’re not little anymore...

#coachopstelten #birthday #puberbrein #verjaardag #bijna15 #makeawish #knuffel #senseofhumor #unconditionallove