Blog
Blogs en nieuws

Kinderboek Droomdeurtjes

Vrijdag 15 november 2019
Vandaag was het dan zover... De lancering van het kinderboek 'Het verhaal van de Droomdeurtjes'. Joepie! Eindelijk mag ik er wat meer over vertellen en kan ik ook al wat wat laten zien. Want jazeker, de illustraties, die mocht ik maken!

De samenwerking met het gedreven en lieve team achter de ontzettend leuke (en leerzame) Droomdeurtjes verliep zonder problemen en was erg prettig. Wat een werk hebben zij verzet om dit mooie product en nu ook het bijbehorende boekje onder de aandacht te brengen!
Zo kwamen ze onlangs nog in het nieuws toen ze 21 Droomdeurtjes van de winactie overhandigen aan het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven en staan zij deze week in het blad Flair met hun Droomdeurtjes. En terecht, want het is niet zo maar een deurtje, ze hebben kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. 

En ik, ja ik geniet volop! Niet alleen omdat ik nu een puntje op mijn bucketlist; 'Illustrator van een kinderboek' mag vervangen voor nieuwe dromen en doelen... Ik geniet zeker ook van de ontzettend leuke en lieve reacties nadat het boek viral ging. Dat doet toch wel wat met me merk ik. Ik maakte al langer illustraties en vanaf nu kan ik me, naast kindercoach, trainer en geboorte in kaart professional, ook officieel illustrator noemen haha. Wat leuk!

Om het feestelijke uitkomen van het prentenboek van Droomdeurtjes te vieren hebben ze nog een leuke winactie bedacht. Goed getimed want morgen doet de Goedheiligman ons land aan en mogen de kinderen hun schoen zetten. Kijk op hun zakelijke Facebook en Instagram pagina hoe je mee kan doen.
De kinderen die hem mogen winnen of ontvangen zullen ontzettend dankbaar zijn, dat weet ik zeker. En beste 'Sint', het kan meteen in de schoen... Het komt namelijk al als mooi verpakt cadeautje (in vrolijk roze of blauw wolkjespapier) bij je aan. Lekker handig dus! Het Droomdeurtje staat dan ook niet voor niets in de top 5 van meest inspirerende en geliefde Sinterklaascadeau ideeën in blad Flair vermeldt... Een eerlijk en mooi product en alles kids-proof! 

Kun je niet wachten en wil je meteen het Droomdeurtjes kinderboek en bijbehorend deurtje bestellen en in huis hebben voor begin december? Of voor een ander speciaal moment.... Klik dan snel hier.

Pedagogische informatie:
Droomdeurtjes zijn uitermate geschikt om kinderen te helpen in het verwerken van hun ervaringen van alledag en als extra ondersteuning in bijzondere situaties. 
Droomdeurtjes bevorderen het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit van kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd. Zo maken ze van de deur en de omgeving een veilige plek die ze zelf kunnen decoreren. Het decoreren stimuleert naast de creativiteit ook de motoriek. 

Jonge kinderen kunnen al vroeg beginnen met het ontwikkelen van hun expressief vermogen door het maken van tekeningen voor hun elfje of draak. Wanneer zij wat ouder worden zal dit overgaan in het schrijven van briefjes die ze in het brievenbusje kunnen achterlaten. Een goede oefening voor zowel de schrijfvaardigheid als het onder woorden brengen van hun gevoelens voor kinderen die zich moeilijk kunnen uiten. Hierdoor wordt het droomdeurtje ook regelmatig door leerkrachten, kindercoaches, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en psychologen ingezet.