Blog
Blogs en nieuws

Art journal en iets met stippen

Woensdag 06 mei 2020

STIP OP STELTEN

Ik heb iets met stippen. En als ik zo terugkijk... connecting the dots, is dat altijd al wel zo geweest. In mijn art journal boekjes zie je ze in alle vormen terugkomen. Rood met wit zijn wel mijn favoriet. Ooit deelde ik een aantal mokken met stippen uit aan mijn oud studiegenoten. Opdat we nog maar heel veel virtuele momenten samen mochten koffiedrinken. We woonden wat verder van elkaar vandaan. En dat deden we! Toen al een hippe voorloper als het gaat om elkaar online op afstand aandacht 'schenken' en laten weten wat je bezig houdt. Een kleine greep van deze virtuele stippenmok momenten zie je hiernaast op de foto's. Een 'stipje' los haha, want ik nam hem echt overal mee naar toe. Ja zelfs naar het strand...

Onbewust komen de stippen dus naar me toe. Mijn aandacht wordt als vanzelf getrokken naar glazen met een stip, tafelzeil met stippen, prentenboeken met stippen, ying-yang, trainingen waarin de stip centraal staat, etc. Stip, hoepel, cirkel, punt... ik hou er van. Soms heb ik het niet eens in de gaten en zie ik pas achteraf dat er weer iets met een stip mijn aandacht heeft getrokken. Al die stippen, hebben me van stip naar stip gebracht. En nu dan deze art journal workshop die ik, hoe kan het ook anders, STIP OP STELTEN heb genoemd. 

Speciaal voor (jong)volwassen vrouwen die meer rust, balans en geluk in hun leven willen ervaren. Ze willen door het starten met hun eigen art journal boekje hun creativiteit verder ontwikkelen. Bovendien willen ze inspiratie en meer inzicht in zichzelf en wie ze zijn. Een dagelijks rustmoment met tijd voor zichzelf.

Wil je ook je eigen art journal starten? 

Een maandlang reis ik met je mee waarbij je dagelijks een kleine leuke, uitdagende of ontspannende opdracht van me krijgt om in je eigen art journal te blijven werken. Een extra motivatie om het in je dagelijkse leven in te passen. Met heel veel tips en inspiratie, wekelijks een uitgebreide les met lesbrief. Verder vele extra's, zodat het een vast onderdeel kan worden van jouw dag. Hierdoor ervaar je meer creativiteit en creatieve vaardigheden, bewustwording, ontspanning, meer balans en geluk, inzicht in jezelf en je kunnen, rust en ruimte in je hoofd en meer tijd voor jezelf.

Dit is echt iets voor jou als je:
... graag je eigen art journal wil starten
... jezelf graag iets gunt
... graag even dagelijks wil ontspannen 
... het art journallen zou willen integreren in je leven
... soms een beetje tijd en ruimte voor jezelf nodig hebt
... graag creatief zou willen zijn, maar er nog niet van overtuigd bent dat je het in je hebt
... creatief bent en van tekenen, schilderen en dromen houdt
... fouten maken nog steeds erg lastig vindt
... je tips, tools en inspiratie zoekt
... je graag uitgedaagd wil worden
... dingen wil laten ontstaan zonder dat je dat vooraf bedacht had
... wilt begrijpen hoe dingen om je heen en in jezelf in elkaar steken
... je wat gelukkiger wilt voelen
... mooie herinneringen wilt maken op papier
... nieuwsgierig bent en je jezelf graag wilt laten verrassen

Reis je mee? Je hebt echt niet veel nodig. Papier, een potlood en een beetje kleur is eigenlijk al genoeg. Via deze link kun je je inschrijven voor de eerstvolgende art journal maandchallenge; "Ik ben klaar voor de ONLINE art journal MAANDCHALLENGE STIP OP STELTEN" Ik reis dan een maandlang met je mee. Meer info hierover vind je hier. 

Iedereen is creatief! Ik wil je graag laten zien hoe je ook jouw creativiteit AAN zet. Wil je eerst even proeven? Hier vertel ik wat het mij heeft gebracht. Een klein tipje van de sluier en kijken of het wat voor je is? Gebruik dan deze link om je aan te geven dat je interesse hebt voor de gratis 3-daagse VAN STIP NAAR STIP waarbij ik je uitdaag om de eerste stip te zetten: "Oké! Doe mij eerst maar de art journal 3-daagse VAN STIP NAAR STIP" Ik hou je op de hoogte wanneer de eerstvolgende van start gaat.

Er zullen zeker ook enkele opdrachten aan bod komen in de STIP OP STELTEN maandchallenge, die geschikt zijn voor kinderen (vertaling van de opdracht naar een makkelijkere variant). Op deze manier kan iedereen op elk moment van de dag creatief bezig zijn, dus ook als je een druk (gezins)leven hebt. Deze challenge is zeker ook interessant wanneer je als professional met (jonge) kinderen werkt.