Blog
Blogs en nieuws

Buiten je hoepeltje

Zaterdag 14 december 2019

Vandaag had ik een laatste sessie met jou...

Wanneer je het al veel beter buiten je hoepeltje kan laten... 
Wanneer je het in verf ook nog eens in je boekje laat zien... 
Wanneer je een schilderijtje voor me meebrengt (omdat het de allerlaatste keer is) en er trots bij verteld dat je het eigenlijk anders bedoeld had...
Wanneer je fouten durft te maken.... 
Wanneer je gewoon weer opnieuw bent begonnen...  
Wanneer je er dus gewoon over iets heen geschilderd hebt... 
Wanneer je het supergoed kunt verwoorden...
Wanneer je dat al allemaal laat zien... 
Hoe ongelooflijk knap is dat?

Wanneer ik dat allemaal zie... dan weet ik dat het jou wel gaat lukken! Heel veel succes met de nieuwe stappen die je gaat zetten. Zonder mij. Alleen. Omdat je dat kan. 

Want soms is het gewoon nodig afscheid te nemen. Je stelde me deze laatste keer nog een aantal vragen en vroeg of ik daar in mee wilde denken. Je kan al zo goed verwoorden waar je hulp bij wil. We hebben er naar gekeken en uiteindelijk kwam je zelf met de mooiste oplossingen aan.

Ik wist al dat je het zelf wel kon, bij jou is die bevestiging er na vandaag zeker ook. Met een goed gevoel en vol vertrouwen laat ik je los. Je mag alles wat je geleerd hebt in de praktijk laten zien. Jij kunt dat. En alsjeblieft, blijf zo als je nu bent, zo lekker ontzettend creatief. Maak fouten, struikel, sta op en begin weer opnieuw. Jij kunt dat. 

Ik kon zo genieten van de sessies met jou. Ik zal je zeker missen, maar het is goed zo.
Dag lieve meid. Laat maar zien hoe mooi je bent. En hou dat hoepeltje van jou maar zoals jij het wil. Met genoeg rust en ruimte voor de mooie dingen in het leven.