Blog
Blogs en nieuws

PMC Cuijk en praktijk Coach op stelten

Dinsdag 14 augustus 2018
De samenwerking met PMC Cuijk...
Soms gebeuren er dingen in je leven waarvan je later pas begrijpt waarom ze moesten gebeuren. Het leven is soms een grote puzzel en het voelt zo goed wanneer er zo nu en dan stukjes op zijn plaats vallen. Dat ‘aha’ gevoel, waarbij je weet dat het klopt. 
De samenwerking die tot stand is gekomen tussen Paramedisch Kind en Jeugd Centrum Cuijk (PMC) en Coach op stelten is er zo eentje. De eerste ontmoeting met Daniëlle Bush, eigenaar van PMC en Fysiotherapie Cuijk Centrum, was er in eerste instantie eentje op het medische vlak. Na een verkeersongeval een aantal jaren geleden had ik na mijn ontslag na een week ziekenhuis direct fysiotherapie nodig. Met haar warme en professionele begeleiding stond ze een dag later bij me op de stoep om me te helpen bij mijn revalidatie en het zetten van de eerste stappen. Mijn eerste stappen, want ik mocht het zelf doen, zelf leren. Vallen en weer op staan. En al had ik zelf ook aandeel in mijn herstel, ze leerde me zo veel meer dan enkel en alleen mijn voeten neer zetten, lopen en bewegen. Ik mocht mijn grenzen (her)ontdekken en aangeven. 
 
Na een intensieve periode mocht ik zelf de stappen zetten die nodig waren om verder te kijken in de wereld die veranderd was. Wat had ik nodig, wat wilde ik, wat kon ik. Een punt zetten achter wat niet meer bij me paste en een nieuwe route uitstippelen. Deze levensles neem ik mee in mijn werk als kindercoach. Je kunt altijd weer opnieuw beginnen, nieuwe plannen maken en dromen najagen. Het stukje creativiteit en het out-of-the-box denken wat in mij huist zet ik nu in als USP, mijn specialiteit. Hoe ik kinderen kan helpen door te kijken naar hoe zíj creatief zijn bijvoorbeeld. Wat verwoorden ze in hun uitingen en wat kunnen zij van elkaar leren. 

Naast de 1-op-1 coaching in mijn eigen praktijk en bij Praktijk Kijk Op! zal ik ook als kindercoach binnen PMC Cuijk werkzaam zijn. Daarnaast ben ik gecertificeerd KRAGT-trainer en zal ik na de zomervakantie op locatie Cuijk krachtige groepstrainingen gaan verzorgen. In kleine groepjes neem ik de kinderen dan mee op coachavontuur om ze weerbaarder te maken in de dingen die zij als lastig ervaren. Heel veel zin in!

Ik ben ontzettend blij met deze samenwerking waarmee ik me in kan zetten als kindercoach binnen het paramedische zorgteam van PMC Cuijk. Ik mag nu in een team van deskundige, professionele en betrokken therapeuten mijn steentje bij dragen, met mijn specialiteiten en mijn kennis. Prachtig om van elkaar te mogen leren en elkaar nog meer te versterken. Samen zijn we multidisciplinair met een ruim aanbod aan behandelmogelijkheden, groepstrainingen en individuele revalidatie. 
Zo kunnen we de kinderen (en hun ouders), met ieder hun eigen stukje, verder op weg helpen. Zoals ook ik destijds zo goed op weg ben geholpen. Wanneer de eerste stap is gezet volgt de rest vanzelf...