Blog
Blogs en nieuws

Hou me vast en laat me los

Vrijdag 14 februari 2020
‘Hou me vast en laat me los.’

Dat thema stond centraal tijdens de 5e en tevens laatste les voor de ouders van deze Opvoeden met LOL training gisterenavond. Loslaten en anders vasthouden is misschien wel het allermoeilijkste.
Bij moeders begint dit loslaten al op het moment dat onze kinderen geboren worden. De navelstreng. Daarna komen (misschien) borstvoeding, het lopen, fietsen, naar school gaan, alleen naar school fietsen, middelbare school en de wereldreis... Er komt een moment dat ze het huis verlaten en het allemaal zelf moeten kunnen. Help!!!

Opvoeden is een proces van loslaten, vingertje voor vingertje tot ze op eigen benen staan en je ze uitzwaait.

De lieve ouders van deze groep moeten wij ook weer loslaten. Na lieve woorden, knuffels, bedankjes, nog wat laatste vragen, tips en tops zwaaiden wij ze uit. Dankbaar voor het vertrouwen en de verhalen die er verteld mochten worden.

Ook interesse in de opvoedcursus Opvoeden met LOL? Kijk op de pagina aanbod https://www.coachopstelten.nl/aanbod/opvoeden-met-lol-voor-ouders/

En wat is het dan precies zul je je misschien afvragen. Tijdens deze oudertraining staat verbinding centraal. Door systemisch te kijken naar hoe jij zelf geworteld bent, hoe je zelf bent opgevoed en wat je op je weg naar het ouderschap bent tegengekomen, krijg je meer inzicht in wat jouw manier van opvoeden nu is en hoe je het eigenlijk graag (anders) zou willen. Hoe jij als moeder weer in je kracht komt. We reiken je handvaten aan en geven je heel veel tips en tools. Je ontvangt een prachtig werkboek en materialen waar je thuis mee aan de slag gaat om het allemaal te gaan onderzoeken. Uiteindelijk ben jij degene die kiest wat het beste bij jou en je gezin past. Er is geen goed of fout. Opvoeden met LOL. Laughing Out Loud en Lots Of Love. En zeker soms ook een helend traantje.

Wat zou jij graag anders willen vasthouden?

#coachopstelten #opvoedenmetlol #verbinding #begrenzing #opvoeden #kindercoach #opwegnaarzelfstandigheid #watisjouwbegeleidingsstijl