Blog
Blogs en nieuws

Coach op stelten en lezing Anna Verwaal

Zaterdag 13 april 2019

Vandaag was ik uitgenodigd om de inspiratiedag van beroepsvereniging Adiona (waar ik als kindercoach bij aangesloten ben) bij te wonen. Ik ging met de trein en omdat ik op CS Nijmegen even mocht wachten nam ik een lekker cappuccino. De koffiebeker vertelde het me al; 'een goed begin van de reis'.

En dat was de lezing van Anna Verwaal zeer zeker. Zij nam ons mee op reis in de boeiende wereld rondom conceptie, zwangerschap, geboorte en geboortepatronen.
Zo stond al in de uitnodiging voor deze dag te lezen:
“In haar lezing zijn diverse elementen verweven; klinische kennis, de laatste ontwikkelingen uit de pre- en perinatale psychologie, haar intuïtie én ervaringen die ze de afgelopen 28 jaar werkend in verschillende landen en culturen heeft opgedaan in samenwerking met therapeuten, psychologen, gynaecologen, verloskundigen en inheemse vroedvrouwen. Dit alles wordt op prachtige wijze geïllustreerd met haar unieke geboortefotografie.” 

De impact van geboorte op je leven.... Nou dan heb je mijn aandacht wel hoor. Ik heb voor mijn gevoel van begin tot eind met open mond zitten luisteren. Nog steeds ben ik ‘flabbergasted’ van wat ze ons vertelde. Zoveel nieuwe inzichten op een dag mogen ontvangen, ook voor mijn eigen stukje. 
Als je het eenmaal weet kan je het niet niet meer weten is hier wel van toepassing. 

En ik wil nog meer weten en alles in mij roept dan ook ‘teach me’. Wanneer mensen snappen hoe belangrijk het prille begin is (ja zelfs pre-conceptie) en als ‘blue print’ geldt voor de rest van je leven en dat van je (klein)kind dan zou de wereld er een stuk anders uitzien. Cellulaire inbreng met verstrekkende gevolgen. Know you’re story! Ik ben weer wat wijzer, ook wat betreft 'My story'. Dit thema kruist steeds mijn weg, dus uiteindelijk zal ik er iets mee 'moeten', al voelt het als voorrecht het te 'mogen'. Wordt vervolgd...

En ondertussen... wees lief voor al die zwangere buiken onder ons! Want wat zit het leven toch wonderbaarlijk in elkaar. Zie onderstaande link om een kleine indruk te krijgen van wat ze ons vandaag op landgoed De Horst in Driebergen ook vertelde. Overigens ging dat gewoon in het Nederlands, want ze is geboren in de provincie Zeeland.