Blog
Blogs en nieuws

Dankbaarheid

Woensdag 10 juni 2020

Waar ben jij dankbaar voor?

Dankbaar zijn voor de fijne en leuke dingen dat gaat ons meestal nog wel goed af. 
De vanzelfsprekende dingen; zoals het zonnetje dat schijnt, de klaprozen in de berm, de lekkere maaltijd op tafel of het feit dat je adem mag halen, vergeten we meestal. We zijn vaak pas dankbaar voor iets wanneer het er niet meer is. 
Je kunt ook dankbaar zijn voor vervelende dingen. Dankbaar omdat je er van geleerd hebt, dingen anders bent gaan doen of hierdoor nieuwe mensen mocht ontmoeten. Of gewoon omdat je nu weet, dat hoe vervelend het ook is geweest... het komt altijd wel weer goed. En het heeft je gebracht waar je nu staat!

Als je naar de wereld kunt kijken met een ‘attitude of gratitude’ en dankbaar kunt zijn voor leuke, vanzelfsprekende en zelfs de meest vervelende dingen, dan kan dat een wereld van verschil maken. Gewoon door er elke dag even bij stil te staan. Dankbaarheid is zo ontzettend krachtig. 

Je kunt hier vandaag al mee starten. Bedenk voor het slapen gaan drie dingen waar je dankbaar voor bent. Probeer het een aantal dagen uit en merk het verschil.
Het zorgt niet alleen voor een positievere kijk op het leven en dat je hindernissen die op je pad komen wat makkelijker neemt. Het zorgt er ook voor dat je met een glimlach gaat slapen en weer vrolijk wakker wordt en opstaat.
Een hele goede oefening om met kinderen te doen voor het slapen gaan. Vraag ze het...en vertel zelf. 'Zeg waar ben jij vandaag dankbaar voor?'

"A grateful heart is a magnet for miracles"