Blog
Blogs en nieuws

Weer naar school • Broodtrommelbriefjes

Zondag 03 oktober 2021

Weer naar school & Broodtrommelbriefjes

[Klik hier voor de free download van de broodtrommelbriefjes] 
Meer varianten onder deze post.


Maandag is het weer zo ver... de schooldeuren gaan na 3 weken weer open. Hoe kun je je daar nu het beste op voorbereiden. Er zijn heel veel manieren, maar laten we bij het begin beginnen. Hoe start je op? Een positieve gedachte in de ochtend kan namelijk de richting van je hele dag veranderen. Zo ook voor je kind. Een belangrijk moment dat allereerste moment in de ochtend dus en als ouder heb je heel veel invloed op de gemoedstoestand van je kind zo aan het begin van de dag. Handig om te weten, zeker wanneer je kind het eigenlijk wel best vond zo thuis bij jou. Dus ga dit weekend eens onderzoeken hoe jij dat doet... Dit alleen is al zo waardevol.

Want hoe ziet dat allereerste moment er bij jullie thuis uit? Is dat rustig, met een kus of een knuffel? Of is er meteen actie en ben je gewend je kind wakker te schudden om daarna hupsakee meteen de gordijnen open te gooien? Moet alles snel, gehaast en op tijd. 

Wist je dat hij de dag beter kan starten wanneer je hem even begroet en echt ziet. Het kost je maar een paar minuten extra. Een liefdevolle begroeting zorgt er ook voor dat hij vrolijk en opgeladen de dag kan starten. Het zet de toon voor de rest van de dag. Bijkomend voordeel; een kind wat zich echt gezien voelt in de ochtend kan zich ook beter kunnen concentreren op school. Dus zet zelf de wekker wat eerder om dit moment samen te nemen.

Gehoord, gezien en geliefd voelen. ​Elk kind (en eigenlijk elk mens) heeft deze diepe behoefte. Niet zo gek dus dat je kind zo net na het wakker worden zich wil verbinden met jou als ouder. En de overgang van nacht naar dag... wist je dat de manier waarop je jouw kind ’s ochtends verwelkomt, alles te maken heeft met hoe hij ooit net na zijn geboorte begroet werd? Onbewust is een kind nog altijd bezig zijn (gemiste) behoefte van toen in te willigen.

Nu je dit allemaal weet ben ik eens benieuwd…

Hoe maak jij je kind morgenvroeg wakker?

En mocht je nog een lieve boodschap mee willen geven aan je kind.. Klik hier voor de free download van de broodtrommelbriefjes.

#coachopstelten #atelieropstelten #kindercoach #coach #geboortepatronen #blauwdruk #gedragisaltijdlogisch #weernaarschool #broodtrommelbriefjes #fijnestart #goedemorgen