Blog
Blogs en nieuws

'Aard'ige illustratie van Coach op stelten

Maandag 08 oktober 2018

Een boost voor mijn creativiteit
Afgelopen week was ik 7 dagen lang op het magische ‘mama Ibiza’. Een ontmoeting met 7 ongelooflijk lieve vrouwen op een prachtige locatie. Wat bijzonder dat ik hier deel van uit mocht maken! Vele nieuwe inzichten en ervaringen rijker én dankbaar en tevreden ‘in mijn eigen spoor’ landde ik afgelopen weekend weer op Nederlandse bodem. 
Mijn ‘spoorboekje’ vol met Heart-Journal tekeningen die ik tijdens deze retraite maakte zette me aan het denken en werd de inspiratie voor nieuwe uitdagingen. Voortaan zal ik op de Facebook pagina 'Kindercoachpraktijk Coach op stelten' en dus ook hier op de website inspirerende teksten 'posten', voorzien van mijn eigen illustraties. Gewoon omdat ik gemerkt heb dat mijn illustraties soms meer zeggen dan alleen een foto en/of tekst...

Vandaag een afbeelding over ‘aarden’. Stevig verankerd in de grond staan, net als bij de wortels van een boom. Aarden, goed geaard zijn. Als een kind met twee voeten op de grond staat, dan durft het te gaan staan voor wie het is en durft het zijn eigen mening te geven. Aarden brengt je kind zelfvertrouwen. Af en toe de luikjes van je voeten open zetten is dus heel nuttig. ​Vooral (hoog)gevoelige of (hoog)sensitieve kinderen hebben hier baat bij. Dat geldt voor volwassenen overigens ook ;)
Er zijn online tal van oefeningen en voorbeelden te vinden en als kindercoach kan ik je kind daar uiteraard ook bij helpen. Zelf maak ik elke ochtend een stevige wandeling wat me helpt contact te maken met moeder aarde.
Aandacht aan je voeten geeft ruimte en rust in je hoofd. Het proberen waard dus!