Blog
Blogs en nieuws

Geloof het of niet

Vrijdag 08 april 2022
Het spel van ongekende mogelijkheden: GELOOF HET
 
Geloof het of niet. Het woordje geloof kent vele betekenissen. Zo was ik laatst op mijn telefoon in mijn filmrol een foto aan het terugzoeken en stuitte ik per toeval op een aantal foto’s van een jaar geleden. Het waren foto’s van de verbouwing. En ik schrok me enorm bij het zien van de foto’s. 
 
Vorig jaar rond deze tijd werd ik eigenaar van een nieuwe woning. Het asbesthoudende dak moest vervangen. Dat wist ik. Daar had ik al rekening mee gehouden en dat zou een flinke klus worden. Gaandeweg kwamen er meer dingen die aangepakt zouden worden. Zo kwam er nog een extra toilet, werd het leidingwerk compleet vernieuwd, de badkamer wat groter, werden de muren geïsoleerd en de elektriciteit volledig vernieuwd. Het lijstje werd steeds langer, maar gelukkig had ik een mooi team van mensen om me heen verzameld die me hierbij wilde helpen.
 
Familie, vrienden en vriendinnen kwamen me helpen en sommigen alleen kijken. Trots liet ik dan mijn huis zien, of wat daarvan over was. Want niet iedereen was meteen zo enthousiast over de nieuwe plek. Niet iedereen zag wat ik op dat moment voor ogen had. Bij sommigen moest ik zelfs nazorg geven aan het eind van de rondleiding: “Echt, geloof mij maar, het wordt echt prachtig als het straks klaar is”, zei ik dan. Dat ‘straks’, bleek 4 maanden later pas te zijn. We verhuisden uiteindelijk aan het eind van de zomer, toen er weer water uit de kraan kwam, de keuken in gebruik genomen kon worden en de douche warm water gaf. En al moeten er nog steeds klusjes afgewerkt worden, het lijkt in niets meer op wat het was. Op wat ik op de foto zag.
 
Want dan zie je ineens de foto’s terug. Jeetje. Zonder dak en puin all over the place. Zonder keuken, douche en met gaten in de muur waar oud elektra uitsteekt. Ineens snapte ik de bezorgde blikken en de vragen die ze me na afloop van een rondje door het huis stelde. Vragen om te checken of het wel goed zou komen, wat mijn planning was, wanneer ik er eigenlijk in wilde trekken en hoe ik dit in godsnaam toch allemaal voor elkaar ging krijgen. 
En vol ongeloof kijk ook ik nu naar de foto’s. Ik zag het toen niet. Ik geloofde erin dat het zou kunnen, dat het mooi zou worden. Ik zag het gewoon helemaal voor me. Ik had er vertrouwen in. Ik wilde dit voor elkaar krijgen, wilde dat het zou slagen en diep van binnen wist ik dat het kon. 
 
Het enige wat ik destijds heb gedaan, bewust en onbewust, was erin geloven. Erin geloven dat ik dat huis zou krijgen (YES), erin geloven dat ik het helemaal naar mijn zin kon maken, erin geloven dat het me ging lukken, dat het goed zou komen. Ik geloofde dat ik het kon. 
 
Ik heb geleerd dat wat je ook wilt bereiken. Wat het ook is wat je jezelf tot doel hebt gesteld. Hoe absurd het nu misschien ook klinkt…
GELOOF HET. 
GELOOF HET. 
GELOOF DAT HET KAN. 
En zelfs als je het nog niet gelooft.
GELOOF HET! 
Als je er niet zeker van bent of het je wel gaat lukken, maar je wil het wel heel graag laten slagen. 
GELOOF HET.
GELOOF DAT HET KAN. 
Speel het spel van ongekende mogelijkheden. Het spel van erin geloven no matter what. Speel het spel mee. 
THE GAME OF BELIEVE. 
Alsof het je gaat lukken. Alsof het al gelukt is. Alsof je er alle vertrouwen in hebt dat het een succes gaat worden. 
GELOOF HET.
Want dat is je kracht. Pure kracht. En dan zal het ook lukken. 
GELOOF ME MAAR.
GELOOF HET ZELF.
GELOOF HET.
GELOOF.
 
En? Wat geloof jij? Wat gaat er jou zeker lukken? Alles wat een mens ooit gedaan heeft is mogelijk en anders ben jij misschien wel de eerste die het voor elkaar krijgt. 
 
Je hebt niets te verliezen, alleen maar te winnen. Wanneer je gelooft in jezelf. Wat zou jij graag willen bereiken? Wat zou jij willen geloven? Heus het kan echt alles zijn! Vul het maar in.


IK GELOOF DAT…
 
p.s. Lukte het niet, dan geloofde je toch iets anders, althans... dat geloof ik ;)

Klik hier om de quote te delen of om een grotere afbeelding te downloaden om in te stellen als achtergrond van je telefoon. Een mooie 'daily reminder' om er van overtuigd te raken dat ook jij het kan. 

#coachopstelten #kindercoach #coach #suzannehuijben #geloofhet #geloofhet #geloofhet #verbouwing #letsworkthingsout #geloofdathetkan #italwaysseemsimpossibleuntilitsdone #dankbaar