Blog
Blogs en nieuws

Een nieuwe start...

Maandag 08 maart 2021
Onderstaande mooie woorden mocht ik enige tijd terug ontvangen in de mail. Om inzicht te krijgen in het gedrag van hun dochter werd me gevraagd mee te kijken naar hoe de start van dit meisje was geweest en welke overtuigingen of blokkades we vandaaruit konden ontdekken. We keken ook naar welke mooie eigenschappen ze daarmee verworven heeft. En hoe logisch het gedrag is, n.a.v. haar geboorte en de familiesystemen van waaruit ze vandaan komt.

Hoe het werkt
Het is heel interessant om te kijken naar hoe de start is geweest van je kind (of van dat van jezelf) en wat je allemaal kunt ontdekken in de familie waar je vandaan komt. Ik vind het prachtig om al die verhalen met elkaar te verbinden en dat wat nooit gezegd werd een stem te geven. Ik hou van die holistische kijk. Welke verhalen werden er verteld door familie, ouders of voorouders en welke situaties mogen nog erkend en gezien worden. Sommige kinderen laten vaak ook 'last-ig' gedrag zien. Welke last dragen ze nog met zich mee? Onbewust. Waar wilden ze het vroeger liever niet over hebben, wat werd onder het tapijt geveegd en welke pagina's werden er zelfs uitgescheurd. Om te kunnen overleven. Gedrag is altijd logisch. 
Ouders denken vaak dat ze er nog maar heel weinig zullen weten van het geboorteverhaal. Het ging heel erg snel, de weeën waren te heftig of het is compleet aan ze voorbij gegaan. Aan de hand van vragen komt er toch steeds weer relevante info naar boven. Daar staan ze zelf ook vaak versteld van. Deze zoektocht start ik in eerste instantie met de moeder alleen in een 3-uur durende sessie. Zij als geen ander kan vertellen hoe ze het ervaren heeft. In een latere sessie kunnen we het kind er ook bij betrekken. 

En bij deze mooie meid...
We brachten alle info samen, het is soms een heuse zoektocht. En dat vind ik zo superleuk om te doen. Deze ouders vonden het fijn van dit alles nog een verslag van te ontvangen. Daarin had ik ook voor ze beschreven hoe het kind dit alles ervaren heeft, al kijkend naar de geboortepatronen en wat er aan vooraf ging. We stonden stil bij haar geboorteverhaal en keken naar het bevallingsverhaal van moeder.

Onderstaand de woorden zoals vader het voor me opschreef na het lezen van het 'bijzonder indrukwekkende verslag', zoals hij het zelf noemt. 

Er zijn wat dingen gebeurt afgelopen jaren, waarmee onze kinderen te maken hebben gekregen.
Onze scheiding, dat was 1 ding. Als gevolg vele andere zaken waar wij als ouders, maar waar zeker de kinderen hun weg in hebben moeten vinden.
Je wil je kinderen helpen om dit alles zo goed als mogelijk een plek te geven. Maar je bent ouder en hebt niet overal kennis van.
En soms sta je gewoon te dichtbij om "alles" objectief te bekijken. Het besef dat je dan naar andere mogelijkheden moet gaan kijken was er al snel.
Om daadwerkelijk die stap te zetten duurde iets langer. 
Overleg tussen ons als ouders en de stimulans vanuit "het thuisfront" en vanuit school deed ons beslissen op internet rond te neuzen naar kindercoaching...
Al snel kwamen we bij Coach op stelten uit. Het eerste gevoel is belangrijk, zeker bij een dergelijk iets. Je laat immers je kind 1 op 1 met de kindercoach zichzelf ontdekken. Ontdekken wat er allemaal in het kind omgaat, al zijn ze zich er niet altijd direct van bewust.
Dat gevoel was goed n.a.v. het bezoeken van de website en wat informatie op te zoeken op internet.  
Na een intake gesprek bij Suzanne, werd het gevoel alleen maar beter.
Bij dat eerste gesprek werd al direct duidelijk dat er ruim voor de scheiding andere zaken invloed kunnen hebben op je kind. De geboorte...
Om die reden zijn wij het traject gestart met de geboorte in kaart laten brengen bij Coach op stelten.
Vanuit dat oogpunt zouden we een goed beeld bij bepaalde zaken krijgen. 
Waarom een kind op een bepaalde manier reageert, hoe het komt dat een kind zich soms op een bepaalde manier voelt.  
Het interview werd ingepland tussen moeder en Suzanne, een bijzonder indrukwekkende verslag volgde...
Een absolute aanrader voor een ieder die een moeizame zwangerschap of bevalling achter de rug heeft.
Grote complimenten voor het verslag, ook richting de moeder natuurlijk !!
Vele zaken welke beschreven zijn, zijn herkenbaar. Gebeurtenissen komen weer naar boven. 
Gedachtes hoe bepaalde zaken voor onze dochter moeten zijn (geweest), heftig...
Ook diverse zaken waar wij als ouders mee aan de slag kunnen gaan. Dat gedeelte moeten wij doen. 
Nu denk ik vaak bij bepaalde zaken "hoe ervaart onze dochter dit", voorheen ging ik al snel zelf invulling geven en/of oordelen.
Maar vaak komt een bepaalde reactie of gevoel ergens vandaan... Bij  het in kaart brengen van de geboorte kom je daar achter, zeker na een aantal keren het verslag te lezen.
Onze dochter gaat (inmiddels) met plezier naar Suzanne om steeds een stapje verder te komen.
Vooraf was ze erg sceptisch. Ze ging liever niet, "ik voel me goed en red me prima". 
Toch wisten we als ouders dat ze met bepaalde zaken worstelde. Maar daar daadwerkelijk iets mee kunnen, is lastig voor ouders.
Blij dat een kindercoach je als ouder, maar natuurlijk zeker het kind zelf, verder kan helpen.
Dank je Suzanne, heel veel dank!

Frank


Dankjewel voor jullie vertrouwen lieve ouders en deze mooie woorden. Nu deze ouders weten hoe het voor hun kind moet zijn geweest, begrijpen ze steeds beter waar de 'lastige' dingen die ze in het dagelijks leven tegenkomt vandaan komen en wat de behoefte hierin is. Mooi ook dat deze ouders, al zijn ze gescheiden, uit liefde voor hun kind, dit op deze wijze willen doen. Prachtig! Partners kun je kiezen, ouders ben je voor altijd!

Wil je ook de geboorte van je kind of dat van jezelf in kaart laten brengen? Laat het me weten. Dan kijken we samen naar wat we kunnen ontdekken en hoe we van hieruit weer verder kunnen. Soms letterlijk een nieuwe start.