Blog
Blogs en nieuws

De wereld op kop

Zaterdag 08 februari 2020
‘Wat kun jij leren van een kind?’

Als ik kinderen coach vertel ik vaak dat elk kind ook mij wel iets kan leren. We leren immers van elkaar... en zeker van kinderen.
Vaak kijken ze me dan verbaast aan als ik dat zeg, gevolgd door een; ‘Wat dan?’ Ze vinden het stiekem wel leuk om te horen dat zij mij ook iets kunnen leren. Iets wat ik nog niet kan. Soms laten ze me dan ook hun kunstjes zien met de vraag; ‘Kun jij dat ook?’
Zo was er eens een coachee die een handstand tegen de muur maakte, waarop ik zei; ‘Nou dat kan ik niet hoor’. Een boost voor haar zelfvertrouwen en met een smile van oor tot oor stond ze daar. Op kop.

We gingen aan de slag met wat zij mij kon leren en ik haar. We keken naar haar hulpvraag en ruilden beiden ‘Kan ik niet’ in voor ‘Ik wil het wel proberen’... Ze gaf me tips en deed het nog een paar keer voor. Ze zei: ‘Je moet het gewoon een keer proberen. Gewoon doen joh.’
Dus toen ik de workshop 'handstanden' bij een yogastudio voorbij zag komen op social media wist ik wat me te doen stond. Niet langer meer de excuus-Suus uithangen en inschrijven.

En vanmorgen was het dan zover. Inschrijven is al een eerste stap, maar dan... Twijfelachtig ging ik op mijn matje zitten, geen idee of het me ooit zou lukken en lekker buiten mijn comfortzone. En na het rustig opwarmen van de spieren, wat yoga oefeningen, het oefenen met sprongetjes en vooral ook de aandacht voor de ademhaling was het dan echt zover... Ik mocht een ‘echte’ handstand tegen de muur proberen. En wat denk je? Het lukte! Ik kan het wel!

Wat een leuke workshop heb ik gehad en wat een positieve boost kreeg ik van het begin van deze dag. Én een boost van mijn zelfvertrouwen. Op naar de volgende uitdaging!

En voor iedereen die nog twijfelt (en dan spreek ik even met de wijze woorden van mijn coachee)... Gewoon doen joh!

Wanneer heb jij voor het laatst op kop gestaan?

#coachopstelten #onderstebovenmeteenglimlach #handstanden #ikkanhetniet #ikwilhetwelproberen #ikkanhetwel #boost #yoga