Blog
Blogs en nieuws

Geboorte In Kaart - puzzelstukjes leggen

Zaterdag 07 november 2020
Ik had een Geboorte In Kaart sessie met een jonge vrouw. Ze had me op gevoel uitgekozen en benaderd en afgelopen week zaten we samen om tafel om te kijken naar hoe haar start nou eigenlijk was geweest. Ik kende haar niet persoonlijk en toch was er direct het vertrouwen en mocht ik met haar persoonlijke verhaal aan de slag.

Ze wilde meer inzicht in de dingen waar ze mee bezig was. Ze zat vast, voelde weerstand en was op zoek naar iets waar ze geen woorden aan kon geven. Ze kon niet verder met een opleiding waar ze met heel haar hart voor had gekozen. Hoe dat kwam wist ze zelf ook niet zo goed. Ze vroeg me met haar mee te kijken. Mee te zoeken, naar het ontbrekende puzzelstukje. Dat wat het allemaal zo logisch zou maken. Verklaarbaar misschien.

Over haar eigen geboorte was nauwelijks iets bekend, dingen navragen had haar tot nu toe weinig informatie opgeleverd. De overtuigingen, de blokkades, de gedragingen, waar kwamen ze toch vandaan?
Wat maakte dat ze nu stond waar ze stond en de dingen deed zoals ze die deed? Ze gaf niet op. Ze bleef nieuwsgierig. We plozen het stukje voor stukje uit. Ik tekende alle bevindingen uit op een kladje en vertelde haar eerlijk hoe ik het zag. Dat wilde ze ook graag had ze vooraf gezegd. Ik liet haar dingen vanuit een andere perspectief bekijken, we legde verbanden, zagen patronen en zo kwam er toch nog heel wat naar boven. Het onbewuste werd bewust en dat wat ze niet eerder had gezien werd zichtbaar. Helende tranen waren er zeker ook. 
De 3 uur die we hier voor hadden, want ja zo lang duurt dat nou eenmaal, vlogen werkelijk voorbij. 

Zichtbaar dankbaar verliet ze mijn praktijk. En vandaag stuurde ze me een lieve mail met deze supermooie recensie, die ik met jullie mag delen. En dat vind ik zoooo ontzettend lief! Dankbaar om op deze manier bij te mogen dragen aan haar ontdekkingsreis. Een klein stukje meelopen met dit bijzondere verhaal. Samen te zien hoe ontzettend logisch het eigenlijk allemaal is. En hoe belangrijk dat eerste stukje is, zeker wanneer het nog erkenning wil... 

Recensie:
Een GIK sessie: geboorte in kaart! Terwijl ik er mee bekend ben en sterker nog, hierin mee aan de slag kan en mag voelde ik dat er een puzzelstukje ontbrak..
Ik besefte me dat hier eerst wat in nodig was en ging op zoek naar wie dat kon doen.

Ik kwam bij coach op stelten uit, Suzanne, Suus oftewel iemand die ik ook op ander werkvlak zou kunnen ontmoeten. ( wat nog niet gebeurt was) En ik werd aangetrokken DAAr een volledige sessie aan te gaan!
De warmte, het luisteren maar ook mee denken, zelf invullen zonder in te vullen en patronen te ontrafelen bracht mij, ons op het punt: alleengeboren tweeling; ik werd geraakt, voelde dit als heel bijzonder, bevrijdend en een erkenning terwijl ik de tekst nog niet gelezen had. Bij het lezen van wat kenmerken zijn moest ik lachen, tja alleen maar vinkjes..

Wat het me verder brengt: dat wordt mijn reis..

Maar dit bij Suzanne te mogen doen gaf me de veiligheid die ik nodig had. Voor een stap verder en meer energie! Open, eerlijk, samen afsprekend om dit verhaal getekend te laten, een verslag hoeft niet. Dank je wel dat ik dit bij jou mocht doen! We ontmoeten mensen niet voor niks. 

En bij Coach op stelten mag je zijn wie je bent en ont- dekt Suus mee!!! 
"Arno"


Wil je ook jouw geboorte in kaart laten brengen? Of die van je kind. Wil je met mij ontdekken hoe belangrijk dat eerste stukje is geweest tot het kind of mens wat hij nu is? Stuur me een mail. Wat een GIK sessie precies inhoudt kun je hier lezen.