Blog

Deze banaan lacht naar jou

Maandag 03 februari 2020
‘Deze banaan lacht naar jou’

Er zijn heel veel manieren om je kind te laten weten dat je van hem houdt. Ook zonder de woorden; ‘Ik hou van je’ uit te spreken.

Volgens Gary Chapman zijn er vijf algemene liefdestalen te onderscheiden. We vertellen ze dat we van ze houden door:
ze het beste deel van onze tijd te geven
bemoedigende woorden
het geven van cadeautjes
je kind te helpen
ze liefdevol aan te raken

We vertellen er uitgebreid over tijdens een van onze lessen van de oudertraining Opvoeden met LOL die binnen de praktijk gegeven wordt.

Wat doe jij? Een gezichtje of bemoedigende tekst op een banaan?

Zeg het op jouw manier. En dat kan op heel veel manieren. Een kus, een knuffel, haar haren invlechten, lieve briefjes op de koelkastdeur, een lekkere boterham in de trommel, een knipoog, een duim, zijn lievelingseten klaarmaken, een lief berichtje sturen, een schouderklopje, voetbalwedstrijd kijken, kopje thee en een koekje, overhoren van huiswerk, cadeautje geven, een spelletje doen, babyzwemmen, samen shoppen, een boek voorlezen, samen een film kijken of koken, een zetje geven als hij wegfietst, masseren, vroeg mee opstaan, een band plakken of gewoon door er te zijn.... You name it!

Wat is jouw liefdestaal? Welke van de vijf talen van liefde spreek jij met je kind?

#coachopstelten #opvoedenmetlol #liefdestalen #aandacht #woorden #cadeaus #helpen #aanraking #gewoonisookbijzonder #universeletaal #ervoorjekindzijn