Blog
Blogs en nieuws

Kindercoachpraktijk Coach op stelten aangesloten bij Beroepsvereniging Adiona

Zondag 01 juli 2018

Per 1 juli 2018 aangesloten bij Beroepsvereniging Adiona
Het aantal kindercoaches in Nederland neemt nog steeds toe. Velen noemen zich kindercoach, maar zijn zij dat ook wel echt? Vanaf 1 juli heb ik daarom een lidmaatschap bij beroepsvereniging Adiona. Dit is een beroepsorganisatie voor professionals binnen de vakgebieden kindercoaching en kinderyoga die vanuit verbinding, interactie en vertrouwen werkzaam zijn met en voor kinderen tot en met 17 jaar.

Zo zijn er een aantal inschrijfvoorwaarden om toe te kunnen treden. Een van die voorwaarden was o.a. het onderschrijven van de Adiona BeroepsCode. Ik heb daarnaast mijn motivatie en bewijsstukken mogen aanleveren en zij hebben alles gecontroleerd en goed bevonden. Wanneer je op zoek bent naar een kindercoach voor je kind, kan het voor ouders belangrijk zijn vooraf te weten dat ik over de benodigde papieren beschik. 

Nu ben ik ervan overtuigd dat er kindercoaches zullen zijn die zonder al die bewijsstukken vast ook een prima coach kunnen zijn. Want naast ervaring, scholing en diploma’s zijn er meer belangrijke kwaliteiten die je in huis moet hebben, o.a. dat je goed kunt luisteren. Luisteren naar het kind en zijn ouders of opvoeders. Niet alleen met je oren, maar vooral ook met je hart. Dat je hiermee het kind een wezenlijke bijdrage kunt leveren aan zijn persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Zodat het vanuit dit bewustzijn, zich positief kan ontwikkelen. Dat ze zijn opgewassen tegen de levenslessen die op hun pad komen. 
Ouders die mijn site bezoeken weten nu in ieder geval wel meteen dat ik een stukje kwaliteit en professionalisering belangrijk vind en dat dat stukje in orde is en ik er alles aan zal doen dat zo te houden of me daar verder in te ontwikkelen. In een persoonlijk gesprek zijn we er dan samen snel genoeg achter of er ook de klik is en of ik de kindercoach ben die bij de hulpvraag van het kind past.